Geçtiğimiz sezonu hem lig hem de kupa şampiyonu olarak tamamlayan Galatasaray, yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Taraftarın yıldız beklentisine henüz yanıt veremeyen sarı kırmızılı yöneticiler, buna karşın kulübün üzerinden attığı maaş yüküyle nispeten rahat nefes almış vaziyette.

Yeni sezon öncesi yalnızca Bilal Kısa'yı kadrosuna katan Galatasaray, tecrübeli yıldız Sabri Sarıoğlu'nun da sözleşmesini uzattı. Özellikle Sabri Sarıoğlu'na yeni sözleşmede ödenecek olan 4.8 milyon TL'lik garanti ücret, taraftarın büyük tepkisini çekti. Ancak sarı kırmızılı yönetim, Sabri'nin maaşını karşılayacak maaş bütçesini sözleşmesi biten, satılan ve kiralanan isimlerden çıkarmayı başardı.

Yaklaşan 2015/16 sezonu öncesinde 5 oyuncusunun sözleşmesini uzatmayan sarı kırmızılılar, satılan Amrabat ve kiralanan Salih Dursun'un da sözleşmeleri eklenince yaklaşık 35 milyon TL'lik bir maaş yükümlülüğünden kurtulmuş oldu.

İşte Galatasaray'ın gelecek yıl maaş ödemekten kurtulduğu isimler:

Emmanuel Eboue 6 milyon 380 bin TL
Engin Baytar 2 milyon 860 bin TL
Gökhan Zan 2 milyon 860 bin TL
Goran Pandev 6 milyon 960 bin TL
Aydın Yılmaz 2 milyon 660 bin TL
Nordin Amrabat 3 milyon 770 bin TL*
Salih Dursun 1 milyon 300 bin TL
TOPLAM 34 milyon 620 bin TL

 

20 MİLYON DAHA AZALABİLİR!

Kadrosunda fazla oyuncusu bulunan Galatasaray, yeni isimleri kadrosuna katmak kadar kadroda düşünülmeyen isimleri de elden çıkarmanın yollarını arıyor. Yapılacak transferleri de ciddi bir şekilde etkileyen bu kadro şişkinliğini sarı kırmızılıların azaltmasının, hem oyuncu olarak hem de maddi olarak kulübe ciddi kazanımlar sağlaması bekleniyor.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun 'şimdilik' kadroda düşünmediği isimlerle eğer Galatasaray yollarını ayırabilirse, yaklaşık 20 milyon TL daha maaş yükünden kurtulacak. Kazanılacak kiralama ve bonservis bedelleriyle bu rakam daha da artabilir.

Galatasaray'ın kadrosunda düşünmediği isimler ve aldıkları maaşlar şöyle:

Dany Nounkeu 3 milyon 480 bin TL
Furkan Özçal 2 milyon 175 bin TL
Sercan Yıldırım 2 milyon 30 bin TL
Umut Gündoğan 1 milyon 275 bin TL
Lucas Ontivero 1 milyon 300 bin TL
Oğuzhan Kayar 140 bin TL
Yekta Kurtuluş 3 milyon 190 bin TL
Blerim Dzemaili 6 milyon TL

 

TOPLAM: 19 milyon 590 bin TL

* 4 milyon 60 bin TL (2016/17 sezonu için)

NOT-1: Oyuncuların gerçek maaşları dolar ve euro cinsindedir. Türk lirasına çevrilirken dolar 2.60, euro ise 2.9 TL olarak düşünülerek hesaplanmıştır.

NOT-2: Kadroda düşünülmeyen isimlerin belirtilen maaşları, yalnızca 2015/16 sezonunda kazanacakları maaşlardır. Sonraki seneler hesaplamaya dahil edilmemiştir.

NOT-3: Hesaplamalara, oyuncuların maş başı ücretleri dahil edilmemiştir.

ARAŞTIRMA: Egemen YILDIRIM