Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı karşılaşma için bugün saat 17.00 sularında Diyarbakır'a hareket edecek.
 
Karşılaşma ile ilgili dün yapılan Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısının ardından sarı kırmızılılara, "Güvenlik açısından sizi uçaktan direkt otobüse alalım. Aprona hiç girmeyin. Kafileyi havalimanından direkt otele götürelim" teklifinde bulunuldu.
 
Ancak Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, bu öneriyi nazik bir dille reddetti. Diyarbakır'da ekstra güvenlik önlemi istemediklerini belirten Albayrak, "Biz Diyarbakır halkından kaçmak istemiyoruz. Eğer sizin dediğiniz şekilde yaparsak 'bizden kaçtılar' diye anlaşılabilir ve insanlara ayıp olur. Her yere nasıl gidiyorsak öyle hareket edelim. Halkın içinden geçelim. Diyarbakır halkı Galatasaray’ı sever. Onları kucaklamak istiyoruz. Ayrı bir önleme gerek yok" diye konuştu.
 
Albayrak'ın bu sözleri üzerine Galatasaray kafilesi için Diyarbakır'da ekstra güvenlik önlemi alınmaması kararlaştırıldı.