Bugün'ün haberine göre; Galatasaray şampiyonluğa yürürken, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile ilgili ortaya atılan bir iddia öfke doğurdu.

Başkan adayı Dursun Özbek'in listesindeki efsane kaptan Cüneyt Tanman'ın, yeni sezon için Trabzonspor'dan ayrılacağı iddia edilen Ersun Yanal'a teklif götürdüğü ileri sürüldü. Tanman, "İki gündür Bursa ve Çanakkale'de çeşitli organizasyonlara katılıyorum. Hangi ara bu işi yapmışız, anlamıyorum!" diyerek, camianın buna inanmamasını istedi.

"Hamza Hoca Kendini rahat hissedecek"
Tanman, "Hamza hoca için ne kadar pozitif düşündüğümüzü her fırsatta dile getiriyoruz. Kaldı ki biz seçilirsek, benden ötürü kendisini orada daha da rahat hissedecektir. Zaten kendisi de bizim gibi kulübümüzün felsefesini iyi bilen birisi. İşin diğer tarafındaysa, Ersun Yanal'ı milli takımda görev yaparken gönderen kişi benim!" diye konuştu. Yanal, 2010'da TFF Futbol Genel Direktörü olmuştu. 2011'de gö- revine son verilmişti. Tanman, 2011-12 yılları arasında dönemin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın yönetiminde milli takımlar sorumlusuydu. 

"Aynı saygıyı beklerim"
Şu anda takımın etkilenmemesi için ne Florya'ya ne de maçlara gittiğini söyleyen Tanman "Ancak eğer genel kurul takdir eder ve seçilirsek, o zaman aynı saygıyı beklerim ve gereğini de yaparım" diye ekledi. Tanman son olarak, önceki gün Çanakkale'de 100. yılında şehitleri anmak üzere yapılan organizasyon için "Galatasaray Lisesi'nden neredeyse bir sınıf öğrenci orada şehit olmuş. Tüm şehitler bizimdir" diyerek duygularını dile getirdi.