BİRİNCİ AÇIKLAMA

Son bir haftadır, ezeli rakibimiz Fenerbahçe'yle oynayacağımız derbi maçı öncesi, çeşitli platformlarda ardı ardına yayınlanan haber ve iddiaların, özellikle bu karşılaşmaya yönelik olarak Galatasaray'ı yıpratmayı amaçladığının farkındayız.
 
Söz konusu yayınların; taraftarlarımızın, yönetimimizin ve futbolcularımızın birbirlerine duydukları güven ve dayanışma ruhunu sarsmaya yönelik olduğu da ortadadır.

Herkes bilmelidir ki, 2013-2014 sezonunda Avrupa'nın en büyük 16 takımı arasında yer alan ve ülkemizi tek başına temsil ettiği devler liginde Türkiye'nin başını öne eğdirmeyen futbolcularımıza güvenimiz sonsuzdur.
 
Pazar günkü karşılaşma, derbi maçı olmasının ötesinde, Galatasaray'ımızın, Şampiyonlar Ligi'ne, -üstüste üçüncü kez- doğrudan katılma hedefi doğrultusunda mücadele vereceği önemli bir sınavdır.
 
Galatasaray'ımızın bu sınavdan da başı dik çıkacağı konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Bir haftadır Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi hedefinden uzaklaştırmaya yönelik olarak ortaya atılan benzeri haber ve iddialarla ilgili olarak söyleyeceğimiz tektir: Yel kayadan toz alır.

İKİNCİ AÇIKLAMA


Galatasaray Spor Kulübü, bugün Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan "Arena'dan Kaçış" başlıklı haberi resmi sitesinden yalanladı.

Galatasaray Spor Kulübü, bugün Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar imzası ile yayınlanan "Arena'dan Kaçış" başlıklı haberi resmi sitesinden yalanladı. Haberde, Galatasaraylı bazı yöneticilerin Fenerbahçe karşısında alınacak olası bir yenilgi sonrasında 'can güvenliklerinin' olmayacağı düşüncesi ile güvenlik firması ile konuştuğu iddia edilmişti.

Sarı-kırmızılı kulüp yaptığı açıklamada, "Bugün Milliyet gazetesinde yer alan "Arena'dan Kaçış" başlıklı yazı tamamen yalandır. Yönetim Kurulu'nda her derbi öncesindeki gibi standart güvenlik önlemleri konuşulmuş olup, yazıda bahis edilen yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın bu tip beyan ve ifadeleri olmamıştır." ifadelerini kullandı.