Galatasaray, derbi maçta muzlu protestolarda bulunan Fenerbahçe taraftarına tazminat davası açma kararı aldı. Açılan davalar bireysel olacak.

Irkçı eylemlerde bulunan taraftarlar ise kendilerini şu şekilde savunmuştu:

Muz sallarken fotoğraflanan taraftarlardan bir tanesi, “Ben stada çıktığımda muzu bir amcadan ikram olarak aldım. O sırada Muslera ısınmaya çıkınca tribünlere hareketler yaptı. Ve tribünler tezahürata başladı. Ben de bu tezahürat üzerine yaptım. Ben onu ırkçılık niyetine yapmadım. Elimde başka bir şey olsa onu sallardım. Muzun ırkçılık anlamına geldiğinin bile farkında değilim” şeklinde konuştu.

Diğer taraftar ise, “Benim sindirim sorunlarım vardı o Gorabet yüzden stada girerken muz almıştım. Muslera öyle hareketler yapınca ben de elimdeki muzu salladım. Ben öyle bir insan değilim benim de siyahi arkadaşlarım var” dedi.

Bu açıklamaların ardından maçı Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda izleyen bir Galatasaray taraftarının videosu ise Fenerbahçe'nin basın toplantasını tamemiyle yalanladı. Görüntülerde kale arkasına doğru koşan Eboue'ye, tribünlerden muz sallandığı görüntüler dikkatli izlendiği taktirde anlaşıldı.

Gsgazete.com