İşte Galatasaray’ın açıklaması;

"Pazar gecesi yayınlanan Telegol programında, her zaman olduğu gibi yine akıllara durgunluk veren, aslı astarı olmayan iddiaların dillendirildiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

Üzüntümüzün nedeni, yıllardır yalan yanlış söylemlerle kamuoyunu yönlendiren bu ve benzeri programlarda sıralanan iddiaların saçmalığından ziyade, hâlâ söylenenlere itibar eden küçük de olsa bir azınlığın var olduğunu görmemizdir.

Bu vesileyle, ülke sporunu yöneten tüm kurum, kuruluş ve kişileri, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde, kitleleri kışkırtacak türden yayın yapan sözde spor programları konusunda çok acil göreve davet ediyoruz.

Ayrıca, Galatasaray Spor Kulübü olarak, takım kaptanımız hakkında “Mafyatik” ifadesini kullanma cüretini gösteren programın sunucusu Serhat Ulueren hakkında gerekli yasal işlemlerin derhal başlatılacağını da kamuoyuna bildiririz.

İnsanların kişiliklerini, kurumların itibarlarını ayaklar altına almayı yorumculuk sanan kendini bilmezlerin ve ahlâk yoksunlarının bundan böyle en sert şekilde karşılık göreceklerinin de bilinmesini isteriz."