Galatasaray Liv Hospital'ın Fenerbahçe Ülker ile oynanacak olan şampiyonluk maçına çıkmaması ve bu duruma gerekçe olarak da TBF'nin tutum ve davranışları ile hakem atamalarını gösteren sarı-kırmızılı yönetimimiz konuyu FIBA ve CAS'a taşımaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe Ülker ile Ülker Arena'da oynanan maçlardaki hakem hataları ve saha olaylarını içeren geniş kapsamlı bir dosya hazırlayan sarı-kırmızılı yönetimimiz, şike davası ile ilgili bir takım belgeleri de bu dosyanın içerisine dahil edecek.

Fenerbahçe Ülker ile oynanacak maçtan saatler önce Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile bir görüşme gerçekleştiren sarı-kırmızılı kulübümüzün başkanı Ünal Aysal da uluslararası basketbol federasyonuna başvuracaklarına ve ardından da konuyu CAS'a taşıyabileceklerini ifade etti.

Galatasaray Spor Kulübü, 17 Haziran'da resmi internet sitesinden yaptığı, "Galatasaray Spor Kulübü, elindeki belgeler ve bilgiler ışığında, uluslararası federasyonlar ve uluslararası hukuk kurullarında hak arayışını da sonuna kadar sürdürecektir" açıklama ile de konuyu FIBA'ya taşıyabileceklerinin sinyalini vermişti.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de, "Galatasaray haklarını sonuna kadar kullanmadan, bunu bile düşünmeden maça çıkmayacaklarını açıklamaları ve Uluslararası Basketbol Federasyonu'na başvuracaklarını söylemeleri bir anlam ifade etmemektedir" ifadelerini kullandı.

Webaslan