Transfer döneminin son günü İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Inter'e giden Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, 4 sezon geçirdiği Galatasaray'da performansıyla ve agresif yapısıyla akıllarda kalacak.

Kariyerine ülkesinin Flamengo ekibinde başlayan 32 yaşındaki futbolcu, Cruzeiro, Gremio, Mallorca, Racing Santander, Almeria, Fiorentina ve Juventus'ta oynadıktan sonra, 2011-2012 sezonun başında Galatasaray'a transfer edildi. 

Sarı-kırmızılı ekipteki ilk iki sezonunu kiralık geçiren, ardından bonservisi Juventus'tan alınarak 3 yıllık sözleşme imzalanan Brezilyalı oyuncu, yeniden İtalya'nın yolunu tuttu.

Geride kalan sezonun sonunda takımdan ayrılabileceğini açıklayan, uzun süre transfer görüşmeleri yaptıktan sonra Galatasaray'la sözleşmesini uzatan Melo, 2 resmi maçta forma giymesinin ardından Inter'in kadrosuna dahil oldu.

Galatasaray'la 8 kupa kazandı

Felipe Melo, 4 sezonu aşkın süredir formasını giydiği Galatasaray'ın kazandığı başarılara önemli katkı sağlarken, Türkiye kariyerinde 8 kupaya şahitlik etti.

Brezilyalı oyuncu, sarı-kırmızılı takımla 3 Süper Lig, 3 TFF Süper Kupa ve 2 Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşarken, Galatasaray'ın en başarılı dönemlerinden birine katkı sağladı.

Melo, sarı-kırmızılı takım ile 2011-2012, 2012-2013 ve 2014-2015 sezonlarında Süper Lig,  2012, 2013 ve 2015 yılları TFF Süper Kupa, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında da Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluklarının sevincine ortak oldu. 

Brezilyalı futbolcunun, UEFA Şampiyonlar Ligi 2012-2013 sezonunda çeyrek final oynanması, 2013-2014 sezonunda ise ikinci tura çıkılmasında önemli bir payı var. 

154 maça çıktı 18 gol attı

Felipe Melo, 4 sezonu aşkın süren Galatasaray kariyerinde 154 resmi karşılaşmaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig'de 114, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 23, Türkiye Kupası'nda 15 ve TFF Süper Kupa'da 2 olmak üzere toplam 154 resmi maçta forma terleten Melo, bu karşılaşmalarda 18 kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Brezilyalı futbolcu, Galatasaray formasıyla en fazla golü Beşiktaş'a attı. Melo, siyah-beyazlı takım ile yapılan derbi müsabakalarında 4 gol kaydetti.

Agresif kişiliği dikkati çekti

Galatasaray taraftarlarının en sevdiği oyunculardan biri olan, taraftar baskısıyla bonservisi Juventus'tan alınan Melo, agresif kişiliğiyle dikkati çekti.

Melo, sahadaki mücadeleci ve sert tavrıyla sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi olurken, saha dışı olaylarla da gündeme geldi.

İlk sezonunda, İspanyol takım arkadaşı Albert Riera'yla antrenmanda tartışan, bu oyuncuyu soyunma odasında yumruklayan Melo, dönemin teknik direktörü Fatih Terim tarafından bir süre kadro dışı bırakılmıştı.

Brezilyalı futbolcu, kendisine yönelik eleştirel açıklamalarına tepki olarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in elini sıkmayarak da gündeme geldi. Brezilyalı futbolcu, 2014 yılında kazanılan Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa şampiyonluklarının seremonilerinde, Demirören'in elini sıkmayışı, spor gündeminde uzun süre yer aldı. 

Melo, 2013-2014 sezonunda Fenerbahçe ile Türk Telekom Arena'da oynadıkları derbi maçta, rakip oyuncu Emre Belözoğlu'na yaptığı hareketle de gündem oldu. Melo'nun, kendisine yaptığı faul sonrası Emre'nin kırmızı kartla oyundan atılmasının ardından, rakibine eliyle saha dışına çıkması yönünde işaret yapması tartışılmıştı. 

5 kırmızı, 53 sarı kart

Melo, Galatasaray forması altında 5 kırmızı, 53 sarı olmak üzere toplam 58 kart gördü. Süper Lig'de 4 kez kırmızı kartla oyundan ihraç edilen Brezilyalı futbolcuya, 36 kez de sarı kart gösterildi.

Türkiye Kupası maçlarında da 1 kırmızı, 5 sarı kart gören Melo, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 10 kez sarı kartla uyarıldı. Tecrübeli futbolcu ayrıca, oynadığı iki TFF Süper Kupası maçında da sarı kart gördü.