G.Saray, AB pasaportu taşıyan yabancı oyuncularının yerli kabul edilmesi için savaşını sürdürüyor... TFF Tahkim Kurulu, Aslan’ın başvurusunu, ‘Bu kararın kendi yargı yetkisi içine girmediğini’ belirterek reddetmesinin ardından davayla ilgili çalışan G.Saray’ın eski yöneticisi Prof. Dr. Celal Erkut, VATAN’a konuştu.

Drogba, Sneijder, Elmander, Dany, Chedjou, Riera ve Amrabat için tahkime gittiklerini ancak tahkim kurulunun toplanacağı gün Amrabat ve Riera’nın başvurusunu kendisinin geri çektiğini belirten Erkut, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bizim zaten tahkimden ümidimiz yoktu. Amrabat ve Riera ’nın başvurusunu geri çekmiştim. Bu iki oyuncu için Avrupa Birliği Bakanlığı’na, Adalet Divanı çerçevesinde başvuracaktım. Bundaki talebimiz AB statüsü gereğince mütekabiliyet yasasının uygulanması yönünde olacaktı.

YARIN MAHKEMEYE GİDİYORUZ

Şimdi tahkimin bizi asli hukuka teşvik etmesi aslında işleri hızlandırdı. Artık Bahis Siteleri sadece Amrabat ve Riera için değil Drogba, Sneijder, Dany ve Chedjou için de bu talebimizi pazartesi yapacağız. Mütekabiliyet yasasına biraz değinmemiz gerekirse bu yıllar önce Nihat Kahveci’ye yurt dışında uygulanan ayrıcalığın AB pasaportlu oyuncular için Türkiye’de uygulanmasını gerektiriyor.

Yani karşılıklı aynı şartların sağlanması anlamı taşıyor. Pazartesi sabah, Türk oyuncunun AB statüsünde oynamasının karşılığı hususunun tespiti için başvurları yapacağız.

SADECE SPOR DEĞiL!

Bu oyuncular için uluslararası sözleşme ve hukuktan doğan bir hak olduğunu AB Adalet Divanı’nın, Nihat Kahveci hakkında vermiş olduğu kararı örnek göstericeğiz. Hatırlanacağı gibi Nihat Kahveci her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsa da AB statüsündeki bir oyuncu gibi forma giymişti. Bunun tersine AB statüsündeki bir oyuncunun da yerli bir oyuncu gibi hakları olması gerekiyor.

Ayrıca bu durum, doğrudan spor hukukunu değil aynı zamanda AB ve vatandaşlık hukukunu da ilgilendiren bir konu olduğu için, Avrupa Birliği Konseyi üyesi olan Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor.”

KASIMPAŞA SIRADA !

G.Saray'ın yanı sıra başka kulüpler de bu başvurudan çıkacak sonucu bekliyor. AB pasaportlu oyuncuların yerli statüsünde kabul edilmeleri halinde başta Kasımpaşa olmak üzere diğer Süper Lig ekiplerinin de dava açarak bu haktan yararlanmak istediği öğrenildi.

Vatanspor