Galatasaray'da 4 ismin kadroya katılmasından sonra tıkanan transfer görüşmelerinde 6+0+4 kuralının büyük payı var. Yabancı oyuncu transferi için gündeminde Bruma ve Aleksandar Kolarov gibi isimler bulunan sarı-kırmızılılar, elindeki 11 yabancı oyuncu sayısını düşüremedi. Takımdan gönderilmek istenen ilk isim olan Emmanuel Culio ise talipleri olmasına rağmen ayrılmaya sıcak bakmadı.

Bir süredir Arjantinli oyuncu ve menajerleri ile görüşmelerde bulunan Galatasaray'a olumlu haber gelmedi. Sarı-kırmızılılara yaptığı transferlerde iyi bir ünvan kazanamayan Gigi Becali'nin menajerlik şirketine bağlı olan 29 yaşındaki ismin takımda kalmak istediği belirtilirken, bu hamlenin G.Saray'ın içinde bulunduğu durumu kullanarak para koparmak amaçlı olabileceği camiada konuşulan konular arasında..

KONTRAT FESHİNDEN 350 BİN EURO ALACAK!

3 sezon önce devre arasında Cluj'den 2 milyon euroya kadroya katılan Culio'nun, sarı-kırmızılı takıma bir sezon daha 700 bin euroluk bir kontratı var. Galatasaray, oyuncu bir takımla anlaşmadığı durumda kontratını feshetme yoluna gidecek ve bu durumda da kalan kontratın yarısı bir bedeli, yani 350 bin euroyu orta saha oyuncusuna ödemek zorunda kalacak. Kontratının feshi sonrasında Culio istediği takıma gidebilecek ve fazladan 350 bin euro kazanmış olacak.

2011/12 sezonunda Orduspor'a kiralanan ve bu takıma bonservisi ile birlitke gitmesi de gündeme gelen Culio, yaşanan sorunlar nedeniyle bir sezon sonra takıma geri döndü. Geçtiğimiz sezonu Mersin İdman Yurdu'nda geçiren solak futbolcu, Süper Lig'de 31 karşılaşmada forma giyerken 5 gol ve 6 asistlik bir performans sergiledi.

deneme bonusu veren siteler arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px; font-weight: bold;">KADERİ ARDA'YA BAĞLIYDI!

Galatasaray'da Fatih Terim'in 3. döneminin ilk sezonunda Arda Turan'ın ayrılacağını bilmesi durumunda kadroda tutmak isteyeceğini belirttiği Culio, yabancı sınırlamasının kurbanı oldu. Geçtiğimiz günlerde kendisini isteyen kulüpler ile ilgili de konuşan yetenekli isim, "İsmim 1. Lig ekipleri için de geçiyor ancak ben Süper Lig'den gelen birçok teklifi bile kabul etmiyorum ki bunları kabul edeyim. Tabi ki bu kulüplere saygı duyuyorum ancak kariyer planlamamda 1. Lig'de futbol oynamak bulunmuyor. Belki bu takımlar benim ismimle reklam peşinde olabilirler. Kulübümle 1 yıllık daha kontratım var ve bu süreyi burada tamamlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sporx.com