Süper Lig'de haftanın maçında Galatasaray ile Trabzonspor yarın TT Arena'da kozlarını paylaşacak. Bu kritik mücadele öncesinde, Sarı-Kırmızılılar'ın Bordo- Mavililer'e karşı son yıllardaki üstünlüğü dikkat çekiyor. Öyle ki, iki takımın son 8 mücadelesinde Galatasaray 5 galibiyet elde ederken, 3 karşılaşma berabere sonuçlandı. Hatta Trabzonspor'un Galatasaray'ı son olarak yendiği 2010-2011 sezonunun 28. haftasındaki maçta, Karadeniz temsilcisinin tek golü Burak Yılmaz'dan gelmişti. O sezonun ardından Trabzon'dan Galatasaray'a adeta bir futbolcu göçü başlamış, Engin Baytar, Ceyhun Gülselam, Selçuk İnan, Umut Bulut gibi isimler Cim Bom'a transfer olmuştu.

EN SON KASIMPAŞA'YA

İki takımın kendine ait istatistikleri de dikkat çekici. Galatasaray, evinde oynadığı son 3 maçı kazanırken, 6 karşılaşmadır yenilgi yüzü görmedi. Aslan'ın Arena'daki son yenilgisi geçen sezonun 30. haftasında Kasımpaşa karşısındaydı.

DIŞARIDA YENİLMİYOR

Trabzonspor ise deplasmanda başarılı bir görüntü ortaya koyuyor. Teknik direktör değişikliğine giden Fırtına, son 13 lig maçında sadece 1 kez yenildi. Diğer 12 maçta 3 galibiyet ve 9 beraberlik elde edildi.