İşbirliği kapsamında, ilk defa Uber kullanacak tüm Galatasaray taraftarları, uygulamaya kaydolurken promosyon bölümüne ‘GALATASARAY’ yazarak 2015-2016 futbol sezonu boyunca Türk Telekom Arena’ya ilk yolculuklarını 40 TL’ye kadar ücretsiz gerçekleştirecekler. Galatasaray, ayrıca tüm loca ve VIP koltuk sahibi yaklaşık 5 bin taraftarına Uber platformu üzerinden stada geliş ve gidişlerde geçerli olmak üzere her biri 70 TL’ye kadar olan 10’ar adet ücretsiz yolculuk sunacak.

İşbirliğinin duyurulması için bugün Türk Telekom Arena’da bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Galatasaray’ı temsilen Galatasaray Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İşbecer ve Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı katıldı.


Galatasaray Spor Kulübü Genel Sekreteri Fatih İşbecer, “Uzun zamandır kapalı olan Seyrantepe Metro İstasyonu, yoğun temaslarımız sonucunda sezon başında yeniden hizmete girdi ve Arena’ya ulaşım rahatladı. Ama biz bununla yetinmedik. Günümüzde tüm dünyada yaygın olarak kullanılan; hızlı, konforlu ve ekonomik ulaşım hizmeti sunan Uber ile anlaşarak bir ilke imza attık. Taraftarlarımız maç öncesinde cep telefonlarından bulundukları yere araç çağırarak Arena’ya ulaşabilecek, maç sonunda da yine aynı şekilde stattan ayrılacaklar. Yolda taksi beklemekle, park sorunuyla uğraşmayacaklar. Yönetim olarak büyük Galatasaray taraftarının şikâyetlerini dikkate alıyor ve çözüm üretmek adına aralıksız çalışıyoruz. Uber ile yapılan anlaşma benzeri ilkleri ve yenilikleri taraftarımıza sunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Galatasaray ile işbirliğini değerlendiren Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı ise “Türkiye’de Galatasaray gibi büyük, köklü ve başarılı bir camiayla ortak projeye imza attığımız için çok heyecanlıyız. Uber olarak en büyük hedefimiz İstanbul’daki kullanıcılarımıza güvenli, kolay erişilebilir ve konforlu yolculuk imkânı sunmak. Yaptığımız bu anlaşma ile Uber deneyimini Galatasaraylı futbolseverlere yaşatmayı hedefliyoruz. Yolculuk ihtiyacı olan insanları uygun ulaşım çözümleriyle buluşturan bir teknoloji firması olarak Galatasaraylı taraftarlara hizmet verecek olduğumuz için mutlu ve gururluyuz. Uber olarak Türk sporuna destek vermeye önümüzdeki dönemlerde de farklı işbirlikleriyle devam edeceğiz.” dedi.