Galatasaray'ın sezon başında renklerine bağlamak istediği ancak 4 milyon euroluk bonservis bedelinden dolayı vazgeçtiği Akhisar Belediyesporlu Uğur Demirok, performansıyla takdir topluyor.

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki Akhisar'ın savunmasının temel taşlarından biri olan 26 yaşındaki futbolcu, Ege temsilcisinin liderlik yürüyüşünde kader adamları arasında yer aldı.

3 maçta 4 gol atan Theofanis Gekas kadar savunmayı konuşturan Uğur Demirok'un performansı 'Gekas radarına' takılsa da rakamlar yalan söylemedi.

SEMİH KAYA'NIN AKHİSAR ŞUBESİ

Oynadığı 3 maçta 41 kez top kazanan ve yalnızca 7 kez faul yaparak rakiplerini durduran Uğur, Akhisar adına ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu ispatladı. İsabetli paslarıyla takımını rahatlatan ve yeni transfer Douglao ile iyi bir ikili olan defans oyuncusu sürekli 'üzerine koymaya' devam etti.

Performansını sürdürmesi halinde Akhisar'ın Ocak ayında transfer için kapısının çalınması sürpriz olmayacak. Bu takıma gelmeden önce 2 sezon Kartalspor'da oynayan ve kariyer yükselişi Semih Kaya'ya benzeyen Uğur, Galatasaray'ın altyapısından yetişmesine rağmen Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan gelecek olan tekliflere de sıcak bakıyor.

"FERDINAND BENİM BİRAZ KUVVETLİM"

4 sezondur formasını giydiği kulüpte her yıl basamakları tırmanan ve uzun süre Manchester United'da forma giyen Rio Ferdinand'ı kendisine idol olarak seçen Uğur, ligin en önemli Türk stoperlerinden olduğunu gösterdi.

Türk Ferdinand bu durumu ise şöyle açıklıyor:

"Ferdinand benim biraz daha kuvvetlim diyebiliriz. Ben de onun gibi oynamaya çalışıyorum. Ama dediğim gibi onun fizik gücü ve kalitesi çok daha fazla"

UNUTULMAZ ARDA YORUMU

"Arda'nın Galatasaray'a geldiği ilk günü hatırlıyorum. Altyapı seçmelerinden gelmişti. O da orta saha olarak gelmişti ve benimle aynı mevkide oynuyordu. Kırmızı kramponları vardı, hiç unutmuyorum. Ben de ona "Burada ben oynuyorum, istersen sen de sağ tarafta oyna" demiştim. O günü hiç unutmuyorum, Arda da hiç unutmadı. Arda çok iyi, çok temiz bir çocuk. Hiç de değişmedi. Altyapıda neyse şu anda da öyle."