TÜRK futbolunda sıcak saatler… Milli Takım ile kötü sonuçlar alan ve 2014’te Brezilya’nın  düzenleyeceği Dünya Kupası’na gitme şansını Kaf Dağı’nın ardına bırakan teknik direktör Abdullah Avcı gönderildi. Peki Avcı’yı görevine bırakmaya götüren süreç nasıl gelişti?

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e ait yayın gruplarında Milli Takım teknik direktörlüğü için Fatih Terim’e teklif götürüleceği haberleri çıktı. Federasyonun sitesinden daha önce bu tip haberlere gelen yalanlama da bu sefer ‘doğal olarak’ kralbet yapılmadı.

Ardından Demirören, Abdullah Avcı’yı çağırdı ve yollarını ayırdı. “Beni 40 yıldır tanıyorsunuz. Takımın başında bir hoca varken kimseyle görüşmem” diyerek Türk Milli Takımı’nın başına geçeceği haberlerini yalanlayan Fatih Terim’in önündeki son engel de kalkmış oldu.  Öğleden sonra yaşanan bu gelişmelerin ardından 19.25’te Ünal Aysal’ın telefonu çaldı.

Arayan TFF Başkanı Yıldırım Demirören’di ve isteği belliydi: “Başkanım, müsade ederseniz Milli Takım için Fatih Terim ile görüşmek istiyorum”

“GALATASARAY’DA KALACAĞIM!”

Haberin duyulmasının ardından Terim’in telefonları susmadı, evi ziyaretçi akınına uğradı.  İmparator, G.Saraylılar’ın yüreğine su serpecek açıklamayı yaptı: “Burada daha işim  bitmedi. 4. yıldızı almak istiyorum. Ayrılmayı da hiç düşünmüyorum. Benim G.Saray’a bir  sözüm var. G.Saray’da kalacağım”

AMK