İtalyan çalıştırıcı yönetiminde Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda çıktığı 13 iç saha maçının tamamını kazanan Cimbom, buna karşın aynı kulvarlarda oynadığı deplasman maçlarında sınıfta kaldı.

Mancini 7’si lig, 3’ü kupa 3’ü de Şampiyonlar Ligi’nde olmak üzere çıktığı 13 deplasmanda sadece 3 galibiyet elde ederken 5 beraberlik, 5 de yenilgi aldı. 3 puanlı sisteme göne mücadele edilen bu 3 kulvarda Cimbom toplamda 25 puan yitirirken sadece 14 puan toplayabildi.

RAKİBİNİN BİLEĞİNİ BÜKEMEDİ

Sarı-Kırmızılı takım son dönemde formunun zirvesinde olsa da deplasmanlardaki bu kötü tablo, ligde hafta sonu çıkılacak Antalya deplasmanı öncesi camiayı endişelendiriyor. Üstelik Galatasaray, Akdeniz ekibiyle bu sezon yaptığı 2 maçtan da galibiyet çıkaramadı. İki ekibin ligin ilk yarısında TT Arena’da ve kupada Antalya’da oynadığı maçlardan kazanan çıkmamış her iki mücadele de 1-1 sonuçlanmıştı.

"FARK"LI OLMAYI BİLİYOR

Deplasmandaki bu kötü karnesine rağmen Galatasaray’ın lider Fenerbahçe ile ilk yarıda bir ara 11’e kadar çıkan puan farkını son 2 haftada 4’e çekmesi camiayı umutlandırıyor. Dahası Mancini’nin ‘fark kapatma’ konusunda kariyerinde çok önemli bir referansı bulunuyor.

İtalyan hoca, 2011-12 sezonunda Manchester City’yi çalıştırırken Manchester United ile inanılmaz bir şampiyonluk mücadelesi vermişti. 38 hafta bulunan ligde, 32. haftada 78 puana ulaşan United, City’ye 8 puan fark atarak şampiyonluk havasına girmişti. Ancak Mancini’nin takımı art arda aldığı galibiyetler ve United’ın kayıplarıyla farkı eritmişti.
Ligin son haftasında küme düşmeme mücadelesi veren QPR’yi evinde 90. dakikasına 2-1 geride girdiği maçta 3-2 yenen City 42 yıl sonra şampiyonluğa ulaşmıştı. Yine alt sıralarda bulunan Sunderland deplasmanında alınan 1-0’lık galibiyet, Alex Ferguson’ın öğrencilerine yetmemişti.

Bugün