Galatasaray, UEFA'nın incelemesini 200 bin euroluk ceza ile atlattı.

UEFA Finansal Disiplin Komitesi tarafından incelenen 9 kulüp arasında yer alan Galatasaray'a sadece para cezası verildi. Bu durum Galatasaraylı yöneticiler tarafından da doğrulandı.

Öte yandan ; Fransız Gazetesi L'Equipe'in haberine göre; UEFA, Paris Saint Germain ve Manchester City kulüplerine 60 milyon euro ceza verdi. Para cezasının yanında ayrıca her iki kulübe Şampiyonlar Ligi'nde oyuncu sayısı sınırlaması da getirilmesi gündemde.

Bilindiği gibi UEFA Financial Fair Play'de 76 kulüpten ek bilgi istemiş ve bunların 9 tanesi hakkında inceleme sürecinin devamına karar vermişti. Bu 9 kulübe bazı yaptırımlar önerilmişti, kulüplerden gelecek cevaplara göre kararın bu hafta açıklanması bekleniyordu.

Galatasaray'ın aldığı 200 bin euroluk ceza, birçok futbol otoritesi tarafından sembolik olarak yorumlanırken büyük ceza beklentisi içerisinde olanlara da cevap niteliği taşıdı.

PSG VE CITY'E CEZA

Paris SG'den sonra bir ceza da Manchester City'e geldi. Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği için Manchester City'e UEFA'dan 50 milyon pound'luk para cezası geldi.

Ayrıca bu iki takım, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne yalnızca 21 oyuncunun ismini yazdırabilecek.