Saat: 20:00'de başlayacak derbiyi Atilla Karaoğlan yönetecek. Mücadelenin VAR hakemi ise Yaşar Kemal Uğurlu oldu.

Igor Tudor'un yeni takımı belli oldu! İmzaya gitti... Igor Tudor'un yeni takımı belli oldu! İmzaya gitti...

11'LER ŞÖYLE:

Galatasaray: Pena, Omar, Nelsson, Marcao, Aanholt, Berkan, Taylan, Emre, Kerem, Feghouli, Mohamed.

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Necip, Vida, Umut, Atiba, Can, Teixeira, Ghezzal, Kenan, Güven.

GALİBİYET PRİMİ: 1 MİLYON LİRA

Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre Galatasaray’da Başkan Burak Elmas ve yöneticiler de Beşiktaş maçı için özel prim verme kararı aldı. Sarı-kırmızılı yönetimin derbinin kazanılması durumunda oyunculara toplam 1 milyon lira prim dağıtılmasının kararlaştırıldığı aktarıldı. 

DOMENEC TORRENT İLK DERBİ SINAVINDA

İspanyol teknik direktör Domenec Torrent, Galatasaray'ın başında ilk kez bir derbi maçta görev yapacak. Teknik direktör Fatih Terim ile yolların ayrılmasından sonra 21. hafta öncesinde göreve başlayan Torrent, bu süreçte 9 resmi maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı.

Süper Lig'de Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Barcelona gibi rakiplere karşı görev yapan 59 yaşındaki teknik adam, ilk kez takımının başında bir derbiye çıkacak.

SINIRDAKİ İSİMLER

Galatasaray'da sarı kart ceza sınırında bulunan oyuncular Fernando Muslera, Ömer Bayram ve Mustafa Muhammed kart görmeleri durumunda 30. haftadaki Gaziantep FK mücadelesi öncesinde cezalı duruma düşecek.

Konuk ekipte Cyle Larin, Rıdvan Yılmaz, Alex Teixeira, Welinton Souza, Güven Yalçın ve Oğuzhan Özyakup sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sakatlığı süren Welinton ve Oğuzhan Özyakup derbi kadrosunda yer almazken, diğer 4 futbolcu ise Galatasaray önünde sarı kart görmeleri halinde 30. haftadaki Atakaş Hatayspor maçında cezalı duruma düşecek.

UĞUR MELEKE: "DERBİNİN TARİHİ DOĞRU DEĞİL"

"UEFA sıralamasında 19’unculuğa düşmüşüz, Avrupa’ya 4 takım gönderebileceğiz, Şampiyonlar Ligi müziğini artık sadece TV’den duyacağız. Hâlâ hakemlerle uğraşıyoruz! Biz artık bir ön elemeler ülkesiyiz. Biz bir perşembe akşamı ülkesiyiz.

Bu derbinin de Avrupa Ligi son 16 maçları arasına konması doğru değildi. Bu aşamada Galatasaray da, Beşiktaş da olabilirdi. Bu ülkede çeyrek yüzyıldır fikstür gibi basit bir meselenin bile doğru yapılandırılamıyor olması çok acı.
Beşiktaş’ı Devler Ligi sürecinde sakatlıklar mahvetti. Galatasaray da zor bir fikstür oynuyor şu an. Yeni sezondan tezi yok: Ligi iki hafta geriye kaydırmalıyız, temmuz sonunda başlatıp nisan sonunda bitirmeliyiz. Karışık fikstür modeline geçmeliyiz, iki Avrupa maçının arasında asla bir hafta içi lig fikstürü olmamalı.

Süper Lig’in en büyük derbilerinden biri oynanacak. Ben çocukken bu maçlar birer futbol festivaliydi benim gözümde. Maç saatine kadar büyük bir heyecanla geçerdi o günümüz. Bugünün çocuklarına bakıyorum, tek istedikleri şey kazanmak... Üstelik haklı ya da haksız kazanmaları fark etmiyor; galibiyete giden her türlü yolu mubah görüyorlar. Bu ülkede kimse mutlak adalet istemiyor; kendilerine imtiyaz, başkalarına adalet istiyor en fazla!

Süper Lig’i acilen 18 takımlı modele döndürmemiz gerek. Hatta mümkünse 16... Bir daha hafta içi fikstürüne ihtiyaç duymamalıyız, duyarsak da bunu iki Avrupa maçı arasına koymamalıyız. Artık Avrupa’daki her bir temsilcimiz en az üç ön eleme oynayacağına göre takvimimizi de 2-3 hafta öne kaydırmalı, ligi Temmuz sonu-Nisan sonu aralığında oynatmalıyız. Ülke futbolunda bir kırılma noktasındayız bence. Devrim şart."

(Sporx)