Galatasaray, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hazırlanırken, aynı zamanda bir başka büyük mücadeleyi de ilk kez yaşamanın heyecanını yaşıyor.

Bu sezon teknik direktör Fatih Terim önderliğinde A Takım Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ederken, UEFA'nın ilk kez düzenlediği UEFA Gençler Ligi'nde de sarı-kırmızılı takımın 19 yaş altı takımı mücadele edecek.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımların 19 Yaş altı takımlarının mücadele edeceği bu turnuvada birbirinden önemli yıldız adayları da yer alırken, sarı-kırmızılı takım da diğer takımlar gibi kadrosunu UEFA'ya bildirdi.

TERİM'İN GENÇLERİ DE BURADA

Galatasaray'a geldiği dönemden sonra genç oyunculara özellikle kamp dönemlerinde şans veren Fatih Terim'in, daha önce kamplara da götürdüğü isimler de UEFA Gençler Ligi'nde mücadele edecek kadroda yer alıyor.

Avrupa'da gelecek vaadeden gençlerin boy göstereceği turnuvada Galatasaray'ın da en büyük silahları, Berk Yıldız ve Samet Orhan olacak.

Teknik direktör Fatih Terim, sarı-kırmızılı takımın UEFA Gençler Ligi'nde en büyük gol silahlarından olacak Berk'i ilk kez 2012-13 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor'a karşı sahaya sürmüştü. Berk'in yanı sıra Galatasaray'ın genç takımlarında forma giyen ve kanat oyuncusu olmasına rağmen attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken Samet Orhan da bu turnuvada G.Saray'ın en kritik ve en izlenmesi gereken isimlerinden olacak.

İşte Galatasaray'ın UEFA Gençler Ligi'ne gönderdiği kadro:

Kaleci: İsmail Çipe, Muhammed Birkan Tetik
Defans: Can Özgür, Ömer Akçal, Gökcan Gelmen, Emre Tosun, Enes Yılmaz, Muhammed Ali Kurt, Veysel Mercan
Orta saha: Kubilay Berkay Kamay, Birhan Vatansever, Mehmet Bayram, Samet Orhan, Samet Yılmaz, Batuhan Ergün, Burhan Yıldız
Forvet: Tunahan Ergül, Hüseyin Altuğ Taş, Berk Yıldız, Volkan Pala

DÜNYANIN GELECEĞİ BU TURNUVADA

Avrupa'nın dev takımlarının yer aldığı UEFA Gençler Ligi'nde mücadele edecek Manchester United, Real Madrid, Barcelona gibi takımların kadrosunda, gelecekte adını çokça duyacağımız isimler de yer alıyor.

Manchester United'ın açıklanan kadrosunda Alex Ferguson'un övgüyle bahsettiği, David Moyes'in ise Asya kampına götürdüğü Kosova asıllı Adnan Januzaj da mücadele edecek. Milli Takım teknik direktörlük görevine de başlayan Fatih Terim verdiği raporda, genç oyuncunun Türkiye adını forma giymesi için girişimlere başlanmasını istemişti.

İLK MAÇTA ZIDANE'IN OĞLUNA KARŞI

Turnuvadaki statü gereği UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki fikstürün aynısı burada da uygulanıyor. Real Madrid, Juventus ve Kopenhag ile aynı grupta yer alan Galatasaray, gruptaki ilk maçı da Real Madrid'e karşı 17 Eylül'de oynayacak. Bu karşılaşmada Real Madrid'in ve Fransa'nın efsane oyuncusu Zinedine Zidane'ın oğlu Enzo Alan Zidane Fernandez de sarı-kırmızılı takıma karşı sahada olacak.

GURBETÇİLER DE SAHNE ALACAK

UEFA Gençler Ligi, birçok grubetçi oyuncunun da sahneye çıkmasını sağlayacak. Dortmund forması altında Serdar Bingöl, Mehmet Alp Kurt, Burak Çamoğlu, Eyüp Koçoğlu, Leverkusen formasıyla da Kemal Rüzgar,Levin Öztunalı ve Emre Bayrak görev yapacak.

Bu isimlerin henüz hiçbiri A Milli takımı seçimi yapmazken, Kemal Rüzgar Türkiye 18 yaş altı, Serdar Bingöl de Türkiye 17 yaş altı takımıyla hazırlık maçlarında forma giyme şansı buldu. 17 yaşında orta sahada görev yapan Levin Öztunalı ise 15 Yaş altı milli takımından bu yana Almanya forması giymekte.

Sporx