Brezilya'dan Estado gazetesi Corinthians'ın Pato'yu satmak için elini çabuk tutmaya çalıştığını yazdı. Gazete, yönetimin Brezilyalı oyuncuya kararını bir an önce vermesi konusunda uyarı yaptığını iddia etti. Corinthians'ın Galatasaray'a da teklifini yükseltip yükseltmeyeceğini menajerler aracılığıyla sordurduğu iddia edildi. Galatasaray'ın 5 milyon Euro'dan yukarı çıkmayacağını ilettiği için Pato'nun Galatasaray'a gitmesinin önünün de kapalı olduğu belirtildi.

Kaynak: Estado


PATO KİMDİR ?
Pato 2007′e kadar Internacional takımında olan genç golcü, 2006′da Internacional’ın Kıtalararası Kupa’yı kazandığı kadroda yer aldı. Bu şampiyonanın yarı final maçında topu omzunda sektirerek sürmesiyle tüm ilgiyi üzerine çekti. Pato, Recopa Sudamericana 2007’de attığı 2 golle takımına kupayı getiren isim oldu. Sözün kısası, daha 17 yaşında olmasına rağmen şimdiden birçok zafer yaşadı. 2007 yılının Ağustos ayında 22 Milyon Avro karşılığında Milan'a transfer oldu. Pato Milan'da iken 3 Ocak'a kadar resmi maçlara çıkamadı.Bunun nedeni; İtalya futbol federasyonu 18 yaşından küçük futbolculara lisans çıkartmadığından dolayı Pato ancak ocak ayından itibaren maçlara çıkabilecekti.

Milan Yılları
Alexandre Pato'ya Milan'da "Shevchenko'nun 7 numarası" verildi ve bu ondan beklentilerin çok fazla olduğunu açıkça gösterdi. Pato ise ilk çıktığı maçta Napoli'ye Milan'da ki ilk golünü atarak ondan gelen beklentileri karşılayabileceğini gösterdi. Ayrıca Pato, İngiltere'nin "Times" Gazete'sinde ki "Dünya'nın 25 Genç Yetenekleri" arasında gösterilmektedir. Ancak Pato Milan Yıllarında sakatlık ve bir türlü istenileni veremediğinden dolayı 2013 yaz transfer döneminde 15 milyon € transfer bedeliyle Corinthians'a transfer olmuştur.

Milli Takım Kariyeri
Kulüp kariyerinde başarı yakaladıktan sonra, Brezilya genç takımına çağrıldı. 2007 yılında ülkesinin Güney Amerika Gençler Şampiyonası'nda önemli katkı sağladı ve 2007 Dünya 20 Yaş Altı Şampiyonasına katıldı. Brezilya Teknik Direktörü Dunga tarafından 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları için kadroya alındı. 26 Mart 2008 Brezilya A Milli Takımı adına ilk golünü İngiltere'deki Emirates Stadium'un da İsveç'e karşı bularak, Pele'ye ait olan Brezilya Milli Takımı adına gol atan en genç futbolcu rekorunu 17 yaşında 102 günlük iken kırdı.

Özel Yaşamı
2007' den beri, kendisinden 2 yaş büyük olan Brezilyalı aktris Sthefany Brito ile nişanlıydı. Ocak 2009'da ayrıldılar, ikisinin ortak kararı olduğunu ve uzak mesafeden ilişkilerine devam edemeyeceklerini söylediler. Fakat; 7 Temmuz 2009 gecesi Pato ve Sthefany Rio de Janeiro'daki Copacabana Palace' ta evlendiler.