İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid'in 3, Barcelona'nın ise 2 futbolcusu, milli takımlarında oynadıkları maçlarda sakatlandı.

Milli takımların oynadığı maçlarda yaşanan futbolcu sakatlanmaları, İspanya'da en fazla Real Madrid ve Barcelona kulüplerini üzdü. Real Madrid'e en ağır darbe, Almanya Milli Takımı'nın İtalya ile oynadığı hazırlık karşılaşmasında sakatlanan ve tedavisi en az 6 ay sürecek olan Sami Khedira'dan geldi.

Portekiz Fabio Coentrao ve İspanyol Alvaro Arbeloa da milli takım kamplarından hafif sakatlıklarla Real Madrid'e döndü. Yapılan sağlık kontrollerine göre, Contreao'nun 2 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtilirken, Arbeloa'nın gelecek cumartesi günü deplasmandaki Almeria maçında oynaması şüpheli görülüyor.

MARCELO DA OLMAYACAK

Real Madrid'in, 27 Kasım'da Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a karşına çıkacağı maçta, Khedira ve Coentrao dışında 8 Kasım'da sakatlanan ve halen salonunda antrenman yapan Marcelo'nun da kadroda yer almaması bekleniyor.

La Liga'nın 13. haftası sonunda 37 puanla liderlik koltuğunda oturan Barcelona'da ise İspanya'nın, Güney Afrika ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan kaleci Victor Valdes'in yerini nasıl dolduracağını düşünüyor. Diz ardı kirişi yırtılan Valdes'in tedavisinin, 6 hafta süreceği tahmin ediliyor. Kulüp, Brezilya Milli Takımı'ndan sakat dönen Dani Alves'in sahalara dönmesinin de 7 ila 10 günü bulacağı bilgisini veriyor.

İspanya'da spor basınında yer alan yorumlarda, futbolcuların sakatlanmalarının arkasında "yoğun maç trafiği"nin yattığı savunuluyor.

Webaslan