Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray için Gana basınından flaş bir iddia ortaya atıldı. Gana basını Galatasaray'ın Gana Milli takımının yıldızı Asamoah Gyan'a bir teklif yaptığını ancak teklifin kabul edilmediğini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından Al-Ain'de forma giyen Asamoah Gyan için sarı kırmızılı yönetimin haftalık 150 bin euroluk bir teklif yaptığı öne sürülürken, bu teklifin Gyan'ın Al-Ain'den aldığı ücretten daha düşük olduğu ve Gyan'ın bu sebeple teklifi reddettiği açıklandı. Galatasaray yönetiminin Gyan'ın teklifi kabul etmemesinin ardından görüşmelerini sonlandırdığı da belirtildi.

Asamoah Gyan, A Milli takımımızla hazırlık maçında karşılaşan Gana Milli takımında ikinci yarıda oyuna girmiş ve attığı 2 golle karşılaşmanın berabere bitmesini sağlamıştı. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim de bu maçı tribünden takip etmiş ve karşılaşmanın son bahis siteleri anlarında stattan ayrılmıştı.

Yıldız forvet, Tükiye-Gana maçının ardından yaptığı açıklamada, "Buraya gelmek için bir fırsatım vardı ama işler yolunda gitmedi. Futbolcu olarak çok iyi işler yaparsanız takımlar için ilgi çekici olursunuz. Buraya gelme fırsatım vardı ama gerçekleşmedi ben de kariyerime devam ettim ve şimdi yaptığım işlerden dolayı çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

27 yaşındaki Gyan, 2012/13 sezonunun başında İngiliz ekibi Sunderland'den 7,5 milyon euro bonservis bedeliyle Al-Ain'e transfer oldu. Al-Ain'in şampiyonluğunda büyük bir pay sahibi olan Gyan, iki yıl üst üste gol kralı olma başarısını da gösterdi.

Webaslan