Genç oyunculara verdiği önemli tanınan Dortmund'un başarılı çalıştırıcısı Jürgen Klopp'un, Real Madrid ile oynanacak Şampiyonlar Ligi yarı final maçının kadrosuna dahil ettiği ifade edilen Koray Günter, Almanlar tarafından 'gelişim açısından' ''Yeni Götze'' olarak değerlendiriliyor.

DORTMUND'DA HER SENE ÜZERİNE KOYARAK İLERLİYOR

1994 doğumlu henüz 18 yaşındaki gurbetçi oyuncu, 2008 yılında Borussia Dortmund altyapısına katıldı. Dortmund'a gelişiyle önce Türkiye U 16 Milli Takımı'nda oynayan Koray, daha sonra Alman genç takımlarının vazgeçilmezlerinden olmayı başardı. Götze'nin aksine savunma yönü daha kuvvetli olan Koray'ın asıl görev yeri savunmanın ortası olmasına rağmen orta sahada geriye dönük olarak da oynayabiliyor.

Gelişim açısından Mario Götze'nin ayak izlerini takip eden oyuncu, futbol anlamında ise hem Dortmund'un hem Almanya'nın savunmadaki yıldızı Mats Hummels'e benzer bir oyun anlayışına sahip. Savunma oyuncusu olmasına rağmen, istikrarlı olarak skora katkı yapıyor.
Uzun boyu ve kuvvetli fiziği ile dikkat çeken gurbetçi oyuncu, 2010/2011 sezonunda D.Dortmund'un U 19 takımında şans bulurken, bu sezon Almanya 3. Ligi'nde mücadele B.Dortmund II takımının en fazla süre alan isimlerinde olmayı başardı.

YILDIZI 2011'DE MEKSİKA'DAN SONRA PARLADI

Alman futbolunu yakından takip eden ve tanıyan gazeteci Fatih Demireli'nin Galatasaray'a transferi gündemde olan Koray Günter hakkında yazdıkları.. 

Koray Günter: Milli Takım konusunda önce Türkiye’yi tercih etmişti ama ne olduysa Almanya’ya doğru keskin bir viraj aldı. Almanya Milli Takımının en önemli oyuncularından birtanesi. U17 Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Steffen Freund, Koray için „Fizik olarak takımın en hazır oyuncusu. Onu geçebilen biri yok“ diyor. Öyle ki, İngiliz devi Liverpool, Koray’ı uzun zamandır takip ediyor ve teklif de sundular, ancak Koray Borussia Dortmund’ta kalmayı tercih etti. Annesi Naziye Hanım „İngilizler Koray’ı izlediler ve beğendiler“ diyerek de olanları doğruluyor. Koray, Futbola forvet olarak başlasa da, şimdi defansın en önemli elemanı. Ancak Koray’ın tek hüneri Futbol oynamak değil; annesinin kuaför olması nedeniyle Koray da bu alanda boy göstermeye başladı. Takım arkadaşı Samed „Annen saç kesebiliyorsa, sende kesersin“ deyip, Meksika’da bir maceraya girdi. Çıkan sonuç ise hiç de iyi olmadı. Yinede takımın birçok oyuncusu Koray’ı tercih etti Meksika’da.

Not: Yazı, 13 Temmuz 2011 yılında kaleme alınmıştır.

LIVERPOOL İSTEDİ AMA DORTMUND'U BIRAKMADI

Dortmund altyapısına katıldıktan sonra Avrupa'da da oyuncu izleyen scoutların radarına takılan genç gurbetçi, 2010 yılında Ada devi Liverpool'dan çok önemli nir transfer teklifi aldı. Ancak genç oyuncu henüz 16 yaşındayken aldığı bu teklifi kabul etmedi ve Alman ekibinde kalmantan yana tercihini kullandı.

Genç oyuncu 2012 yılında, 19 Yaş altı Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Almanya 19 Yaş altı takımının oynadığı son 3 maçın 2'sinde 90 dakika sahada görev yaptı.

İLK KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ KADROSUNDA

Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp tarafından bu sezon Dortmund'un Bundesliga'da oynadığı 2 karşılaşmada ilk 18 kadrosuna alınan Koray, henüz A Takım ile sahaya çıkma şansına erişemedi. Klopp Real Madrid ile oynayacakları krtik karşılaşmada genç oyuncuyu bu sezon ilk kez Şampiyonlar Ligi maç kadrosuna dahil etti.

TERCİH YAPMADI! ABDULLAH AVCI DA PEŞİNDE

Henüz A Milli Takımı tercihini yapmayan Koray Günter için Abdullah Avcı'nın da takipte olduğu Alman basınına yansıyan haberler arasında yer alırken, Koray'ın Alman genç takımını seçmesinde en etkili olan isim eski hocası Steffen Freund ve Alman A Milli Takımı teknik direktörü Löw'ün, genç oyuncuyu A Milli takım için ikna etmesinin zor olmadığı da belirtiliyor.

Koray Günter, Almanya'nın U17 ve U19 yaş gruplarında toplam 29 maçta forma giyerken 4 gol attı. Günter, 16 yaş altında ise Türkiye forması giyiyordu. Koray'ın kariyeri için daha doğru olacağını düşündüğü takımı seçeceği dile getiriliyor.

Alman basını sık sık haberlerinde B.Dortmund'un kendi gençlerine değer veren bir kulüp olduğunu ve gelecek sezon için transfer dedikoduları nedeniyle Felipe Santana yerine en büyük adaylardan birinin Koray olduğu belirtiliyor.