Daha önce Galatasaray'da "Mali İşler ve Satın Alma" ile birlikte "Operasyon Direktörü (COO)" olarak görev olan Özgür Işıtan Gün, Hollanda takımı Fortuna Sittard'ın çoğunluk hisselerini satın aldı.

Hollanda basınında çıkan habere göre; Özgür Işıtan Gün, Fortuna Sittard'ın yüzde 85'i için 870 bin euro bedel üzerinde anlaştı. Yakın zaman içerisinde yasal prosedürlerin halledileceği ve anlaşmanın resmen duyurulacağı kaydedildi.

Konu ile ilgili Hollanda basınına konuşan ve Sittard taraftarlarından pozitif dönüş yaptığını söyleyen Özgür Işıtan Gün, "Hollanda'dan bir kulüp satın almak tesadüfi bir durum değil. Bu ülke modern futbolun kurucularından bir ülke. Fortuna da harika bir tarihi olan büyük bir kulüp. Büyük oyuncular, profesyonel futbola ilk adımlarını bu kulüpte attılar." diyerek kulübünü övdü.

Fortuna Sittard'daki hedeflerini de açıklayan Özgür Işıtan Gün, "Hedeflerimden biri, Fortuna Sittar Academy'i daha da güçlendirmek ve bu kulübü tekrar Hollanda futbolunda söz sahibi yapmak." ifadelerini kullandı.

Son 10 sezondur Hollanda 2. Ligi Jupiler League'de yer alan ve maddi sorunlar yaşayan Fortuna Sittard, orta sıralarda yer alıyordu.

Özgür Işıtan Gün'ün Ünal Aysal ile yakın ilişkileri bulunuyor.