Galatasaray Sağlık Heyeti, konuyla ilgili olarak Radyospor'a yaptığı açıklamada, ''Hamit'in tedavisi tamamlandı. 1 hafta sonra çalışmalara başlayabilir. Bundan sonra kendisini nasıl hissedeceği önemli; çalışmalardaki duruma göre ortak bir kararla ne zaman maçlarda oynamaya başlayacağı konusunu da netleştireceğiz.

Hamit'e Almanya'daki doktorlarıyla eşgüdüm çerçevesinde ilaç tedavisi uyguladık. Başarılı bir tedavi süreciydi ve sonuçlandı. Hamit çok güçlü bir oyuncu ve kendisini iyi hissediyor. Fırtınalar koparacak bir şey yok. Risk unsurundan bahsediliyor; ama bu hayatın her alanında herkes içi vardır. Sporcu olmanıza gerek yok. Biz ameliyat yöntemini benimsemedik. Ameliyat, Hamit'in sahaya dönüş süresini uzatabilirdi. Bu nedenle tercih etmedik'' dedi.
 
SİNİR SIKIŞMASI PROBLEMİ

Hamit Altıntop, daha önce bel fıtığından ameliyat olmuştu. Sinir sıkışmasına bağlı olarak gerçekleştirilen bu operasyon nedeniyle, zorunlu olarak kemik yapısında bir değişiklik oldu. Son dönemde yaşadığı sorun da yine bunlara bağlı olarak bel bölgesinde sinir sıkışması sonrası ortaya çıkan ağrıydı. İlaç tedavisini sonuna gelindi. Hamit eskiye oranla daha iyi hissediyor ve 1 hafta sonra sahada çalışmalara başlıyor. Daha iyi hissetmesi ve teknik direktör Mancini'nin de uygun bulması durumunda tecrübeli futbolcu maç kadrosunda yer alabilecek.

Skorer