Transferin son günlerinde Galatasaray'ın kadrosuna kattığı Nigel de Jong'un eski takımı LA Galaxy'nin menajeri Bruce Arena, ABD basınına açıklamalarda bulundu.

Nigel De Jong'un takımdan ayrılmasının kendilerini kötü etkilediğini savunan Bruce Arena, "Nigel bizimle birlikte olsaydı, sahada istediklerimizi daha rahat yapabilirdik" dedi.

31 yaşındaki orta sahanın yeteneklerini öven Arena, "Kendi pozisyonunda ligin en iyisiydi. Defansif pozisyonda nasıl oynamasını çok iyi biliyor. Topu nasıl dağıtması gerektiğini de biliyordu. O gerçekten bu açıdan çok yetenekli" ifadelerini kullandı.

De Jong'un pozisyonu için özel yeteneklere sahip olduğunu söyleyen Arena, "Onun gol veya asist istatistiklerine bakmak isteyebilirsiniz ancak bunlar her şey değil. Oyuna dokunuşu, top kazanması ve takım içindeki iletişim bakımından çok özel bir oyuncu. Çok özel bir kalitesi var" şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın yeni transferi De Jong, Spor Toto Süper Ligi'nin 3. haftasında Kayserispor mücadelesinin ikinci devresinde oyuna girdi. Oyunun son bölümlerinde sakatlanarak çıkan De Jong, takımla birlikte çalışmalarına yeni başladı.