Sarı-kırmızıların Akhisar Belediyesi maçına A2 takımı teknik direktörü Orhan Atik çıkaracağı bildirildi.

Resmi siteden yapılan açıklamada, "Süper Lig ve Türkiye Kupası mücadelesinde altyapı teknik direktörlerimizden Sayın Orhan Atik takımın başında olacaktır. Günü kurtaran değil geleceği yaratan en uygun kadrolarla ve bilimselliği içselleştiren bir sistemle yolumuza devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında yarın Akhisar Belediyespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bu akşam gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda Futbol Akademisi teknik direktörlerinden Orhan Atik'in yönetiminde yapılan idman, saha içinde gerçekleştirilen takım toplantısının ardından ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra gruplara ayrılan futbolcular, pas ve top kapma çalışmaları yaptı. Antrenmanın ana bölümünde dar alanda bir oyun gerçekleştirildi.

Toplam 60 dakika süren antrenman, soğuma hareketlerinin ardından tamamlandı.

Sinan Gümüş ile birlikte sol kasığında zorlanma tespit edilen Aurelien Chedjou ve sol arka adale alt kısımda tendon seviyesinde zorlanma tespit edilen Lionel Carole'ün tedavisine devam edildi.

ORHAN ATİK KİMDİR?

Orhan Atik 25 Şubat 1967 yılında Malatya'da dünyaya geldi. Galatasaray alt yapısında yetişti. Daha sonra Bakırköy, Antalyaspor, Yozgatspor ve Göztepe formaları giydi.

Teknik adamlık kariyerine 2003 yılında Elazığspor'da yardımcı antrenör olarak başladı. Ardından İstanbulspor ve Mardinspor'da da yarımdcı hocalık yaptı. Bir sezon Beylerbeyi'ni çalıştırdı ve 2008'de yeniden Antalyaspor'la yardımcı hocalığa döndü. O yıl Antalya A Takımı'nı da çalıştıran Atik 2010'da Galatasaray alt yapısına döndü. Galatasaray'la bir defa maça çıkan Atik, 90'da oyuna girdi ve o henüz ayağına top değmeden hakem tarafından da maçın son düdüğü çaldı. bunun ardından bir daha sarı-kırmızılı formaya futbolcu olarak ulaşamadı. Kendisi ile A Takıma yükselen isimler arasında İhsan Okay, Erkan Ültanır, Burak Dilmen, Hasan Yıldırım ve Tugay Kerimoğlu ile Bülent Korkmaz da vardı. Galatasaray'da bir dönem altyapıya gönderilen Sabri Sarıoğlu, Engin Baytar ve Eboue'yi kendisi çalıştırdı. Hatta Sabri'nin A takıma yeniden dönmesinde büyük payı vardı.