Galatasaray’ın alt yaş kategorilerinde forma giyen gençleri, A takımdaki abilerinden önce karşılaştıkları derbi maçlarında Fenerbahçe altyapı takımlarını adeta bozguna uğrattı.

Galatasaray-Fenerbahçe U14, U15 ve U16 takımları arasında oynanan derbi mücadelelerinde gülen taraf ev sahibi Galatasaray oldu.

Coca Cola Gelişim Ligi’nde 23. haftada oynanması gereken maç, Galatasaray – Fenerbahçe derbilerinin sonuncusu bugün oynandı. Erteleme maçlarına Florya Metin Oktay Tesisleri ev sahipliği yaptı.

Önce U14 takımları 6 Nisan’da sahaya çıktı. İlk yarısı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle biten maçta ikinci yarıya daha etkili oynayan Galatasaray, bu maçı 3-1 kazandı. Cimboma galibiyeti getiren gollerin ikisi Mustafa Kapı, diğeri ise Fırat Güllü’den geldi.


U14 ve U16 maçları ise bugün oynandı. U14 Ligi Erteleme maçında sahaya çıkan Galatasaraylı gençeler, Fenerbahçe’yi 3-1’lik skorla devirdi. Goller; Arda Kaan Yıldız, Atalay Yıldırım ve Nihat Koç’tan geldi. Günün ilerleyen saatlerinde ise U16 takımları sahne aldı. Bu maçı da kazanan taraf, 4-2’lik skorla Galatasaray oldu. Cimbom’un gollerini, Yunus Akgün (2), Recep Gül ve Ogün Çalışkan kaydetti.