Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Rizespor ile 1-1 berabere kalan ve şampiyonluk yarışında çok önemli 2 puan bırakan Galatasaray'da, son dönemde performansında büyük düşüş gözlenen Selçuk İnan eleştirilen isimlerin başında geldi.

Sarı-kırmızılıların son 2 sezonda yaşadığı şampiyonluğun mimarlarından biri olan yıldız oyuncu, Roberto Mancini'nin göreve gelmesi sonrasında eski günlerini mumla aratır oldu. Galatasaray'ın kendisinden üst düzey bir oyun beklediği yetenekli oyuncunun kötü durumu, Çaykur Rizespor mücadelesindeki istatistiklere de yansıdı.

RİZE'DE EN AZ TOPLA BULUŞAN İSİM!

Çaykur Rizespor mücadelesinde sahadaki varlığını belli edemeyen 29 yaşındaki krampon, 61 kere topla buluşarak, orta sahada 78 kez topla buluşan Yeka Kurtuluş ve 68 kez pas alan Felipe Melo'nun gerisinde kaldı.

Hücuma yönelik paslarında da azalma olduğu gözlenen ve sürekli geriye, yana pas tercihi yaptığı için eleştirilen Selçuk, mücadelede 10 kez ileriye pas atarken, 28 ile Yekta Kurtuluş ve 14 ile Felipe Melo'nun yine arkasında kaldı. Orta sahanın en az top kazanan ismi olan Selçuk, yüzde 71 pas isabet oranı ile mücadeleyi tamamladı.

RAKAMLAR HER YIL DÜŞÜYOR!

Trabzonspor'dan Galatasaray'a imza attığı 2011-12 sezonunda istatistikleri alt üst eden milli oyuncu, frikiklerden attığı goller ile öne çıkmış ve 11 gol, 12 asistlik bir performans sergilemişti.

Geçtiğimiz sezon Devler Ligi'nde çeyrek final oynayan Galatasaray'da, Didier Drogba ve Wesley Sneijder transferleri ile arka plana atılan Selçuk, 6 gol ve 6 asistlik bir katkı sağlamıştı. Bu sezon ise taraftarlardan ve otoritelerden büyük eleştiler alan tecrübeli isim, şu ana kadar sadece 4 gol ve 5 asistle kariyerindeki düşüşü durduramadı.

TARAFTAR HALA 'İNAN'IYOR!

Galatasaray'ın performansını arttırmak için yeni bir sözleşme önermeyi planladığı 'Maestro' lakablı oyuncu için sarı-kırmızılı taraftarlar ise inancını yitirmemiş gözüküyor.

G.Saray taraftarlarının buluşma noktası olan Webaslan.com'da yapılan 50.957'nin katıldığı "Sizce performansında son dönemde düşüş olan Selçuk İnan ile sözleşme yenilenmeli mi" anketinde, oy verenlerin yüzde 62,5'i (31824) sözleşme uzatılması yönünde görüş bildirirken, yüzde 37,5'i (19133) ise Selçuk'un 2016 yılında sona eren kontratını uzatmanın doğru olmadığını belirtti.

webaslan