Ön libero için Leiva ve Johansen’i ön planda tutan yönetim, Leicester’da kadroda düşünülmeyen ve kendisine kulüp bulması için izin verilen Gökhan İnler’i de her ihtimale karşı listeye aldı.

Adı neredeyse her sezon başında Türk takımları ile anılan Gökhan İnler, takımı Leicester City’nın ABD’de yapacağı kamp kafilesine dahil edilmeyince teknik direktör Claudio Ranieri tarafından transfer görüşmesi yapmak için izin aldı. 

Ön liberoya kesinlikle bir takviye yapmayı hedefleyen ve bu bağlamda Liverpoollu Leiva ve Celticli Johansen için temaslarını sürdüren Sarı- Kırmızılı yönetim de bu gelişme üzerine Türk asıllı İsviçreli oyuncuyu listesine ekledi. Leiva ve Johansen’de olumsuz bir durum yaşanması halinde sezona orta sahadaki sıkıntıyı çözmeden girmek istemeyen Aslan’ın kurmayları, 32 yaşındaki Gökhan için de nabız yoklamaya başladı. 

Leicester City’ye geçtiğimiz sezonun başında 7 milyon Euro bonservisle transfer olan ve 2018’e dek sözleşmesi bulunan Gökhan İnler, İngiliz ekibinde sadece 10 maçta görev aldı.