Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray'ı 2-0 mağlup ettikleri mücadelede 1 gol atan Balıkersirsporlu Gökhan Ünal, Lig Radyo'ya açıklamalarda bulundu.

Golcü oyuncu, Kayserispor'da gol kralı olduğu dönemde Galatasaray ile anlaştığını, ancak yönetimin gitmesine izin vermediğini itiraf etti.

Transfer itirafında bulunan tecrübeli futbolcu, "Ben en çok Galatasaray'dan teklif aldım. Kayseri'de oynarken yurtdışından da çok teklif almıştım. 'Galatasaray'da oynamak istiyorum' diye demeç vermiştim, çünkü kendime hep yakın hissetmişimdir. Ama Galatasaray'da hep benden çile çekmiştir, çoğu maçlarda golüm vardır. Hatta ben Kayseri'deyken Trabzon'a gitmeden önce Galatasaray ile anlamıştım. Ama o zamanki başkan beni vermemişti Galatasaray'a. Bayağı sıkıntı yaşamıştık. O zaman Adnan Polat ile oturup konuşmuştuk, anlaşmıştık. Hatta o zaman Haldun Üstünel de yönetimdeydi, biz anlaşmıştık ama kısmet değilmiş, olmadı" dedi.

"Futbolcuyu herkes 'mal' olarak görmeye başladı. Aslında futbolcuya nereye gitmek istediği sorulmalı ve değerine de gitmeli. Bir futbolcu değerini buluyorsa, orada da miadını doldurduysa gitmeli."

'Adımı hatırlatmaya çalışıyorum'

"Ben Kayseri'de oynarken, devre arası ayrılmak istemiştim ama izin vermemişlerdi. 2. Yarı başladığında, transfer sezonu bittiğinde beni kadro dışı bıraktılar. Bu beni çok etkiledi, çünkü 2 ay idman yapamadım. Sonra Karabük'le anlaştım. Hiçbir sıkıntım yoktu. Dönemin hocaları bir anda yüklenince kemik ödemi oldu. Spor ayakkabı bile zor giyiyorsunuz. Yürüyemiyordum, 5 ay böyle geçti. Vücut dengesi bozulunca, hayatımda yaşamadığım sakatlıkları yaşamaya başladım. Hepsini atlattım ama oynamadığım sürede göz önünden uzakta kalınca, futbolcu için bu çok kötüdür. Benim de öyle bir dönemim oldu. Ben şimdi tekrar adımı hatırlatmaya çalışıyorum, gerçi attığım gollerle kolay unutulacağını sanmıyorum."