Galatasaray'da taraftarların heyecanlanmasını sağlayan forvet Lukas Podolski girişimleri için Arsenal cephesinde hareketli saatler yaşanıyor. Sarı-kırmızılıların menajer Cenk Ergün vasıtasıyla temasa geçmesi sonrasında süre isteyen Arsenal yönetiminin, Arsene Wenger'in onay vermesi sonrasında Alman yıldızın ayrılmasına izin verdiğini kaydetti.

Almanya Milli Takımı ile Brezilya'da mücadele ettikten sonra henüz Londra kulübünün sezon başına katılmayan tecrübeli oyuncunun, Wenger tarafından gözden çıkarıldığı kaydedildi. Fransız teknik adamın, 29 yaşındaki oyuncunun sezona hazır olması için uzun süre gerektiğini düşündüğü ve sarı-kırmızılıların listesindeki bir diğer isim olan Joel Campbell'ı kadroda tutarak, Podolski'nin ayrılığına yeşil ışık yakmayı planladığı ifade edildi.

SEVİLLA PUSUDA BEKLİYOR

Lukas Podolski konusunda Arsenal'in kararını bekleyen bir diğer takım ise İspanya La Liga ekiplerinden Sevilla... Geçtiğimiz sezonuun parlayan isimlerinden Carlos Bacca'nın ayrılma ihtimali nedeniyle alternatif arayışlarına başlayan Sevilla, Lukas Podolski'nin durumu için Londra ekibi ile temasa geçti ve cevap bekliyor.

Podolski ise kararsız... Arsenal'dem mutlu olduğunu her açıklamasında dile getiren tecrübeli oyuncu, ayrılması durumunda Köln'e dönmek istiyor. Bu sezon Bundesliga'ya geri dönen Köln'ün altyapısında yetişen Podolski, "Bundesliga dünyanın en iyi ve en fazla rağbet gören liglerinden biri. Bundesliga'ya dönersem tabili ilk tercihim doğal olarak Köln olur. Köln benim için bir kulüpten fazlası, benim evim" şeklinde açıklama yapıyor. Alman yıldız, futbolda işlerin çok çabuk değişebildiğini de belirterek, "Arsenal ile olan sözleşmeme uymak istiyorum ama futbolda ne zaman ne olacağını bilemezsiniz. Bazen her şey şok hızlı değişir" diye konuşmuştu.

"KOMPLE BİR GOLCÜ" DEĞİL AMA...

Köln'de başladığı futbol hayatında, Bayern Münih ve Arsenal formaları giyen Podolski, kariyerinin büyük bir bölümünde sol kanatta forma giydi. Bitirici vuruşu ve oyun zekası ile öne çıkan yetenekli krampon, sürekli olarak forvet oynamasa bile, de yüksek bir gol ortalaması yakalamayı başardı.

2012'de transfer olduğu Arsenal'de 69 mücadelede 28 kez ağları sarsan Polonya asıllı oyuncu, 17 de asist yaptı. Avrupa futboluna kendisini sunan Köln'de harikalar yaratan Podolski, 181 maçta 86 gol ve 46 asist gibi alkışı hak eden bir performans sergiledi. Yıldız oyuncunun en kötü dönemi ise 2006-09 arasında Bayern Münih'teydi. Panzerlerin formasını 106 kez sırtına geçiren yetenekli futolcu, 26 gol ve 20 asistlik bir skor katkısı verdi. 116 kez de Almanya Milli Takımı'nın formasını giyen Podolski, 47 kez ülkesi için ağları sarstı.