Galatasaray'dan ayrılmayı kafasına koyan ve serbest kalma maddesini kullanan Alman futbolcu Kevin Grosskreutz'un Dortmund'dan eski hocasının çalıştırdığı İngiliz Liverpool ile 3 yıllık anlaşma sağladığı ortaya çıktı. 

Bu transferi İngilizler'in 10 gün içinde duyuracağı öğrenildi. Sezon başında olaylı şekilde son gün transfer edilen ancak lisans işlemleri yetişmeyen Alman futbolcu için Galatasaray, kulübü Dortmund'a 1.5 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.. Kevin için ise oymadığı 6 ay boyunca Galatasaray'ın kasasından 630 bin Euro çıkacak. Bonservis bedeli için ödenen 1,5 milyon euro da hesaba katılırsa menajerlik ücretleri ile birlikte 2.5 milyon euro çöpe gitmiş olacak. Kevin Grosskreutz'un maddi ve manevi olarak kulübe verdiği zarar camiada büyük rahatsızlık yaratı. Kevin'in serbest kaldığını belgeleyen olayların olduğu iddia edildi.

Anlaşmayı Almanya'da yaptı

Grosskreutz'un kendisine ve menejerlerine ödenmeyen paralardan dolayı serbest kalma maddesini kullanacağı öğrenildi. G.Saray'da yıllar önce 165 bin dolarlık alacağının geç ödendiği için elden kaçan Fransa milli takımını yıldızı Ribery gibi bu olay da mahkemelik olabilir. Alman futbolcunun izin günlerinde gittiği Almanya ve İngiltere'de Liverpool kulübü ile gizlice anlaştığı belirlendi. Alman yıldızın ocak ayında İngiltere'ye gideceğine kesin gözle bakılıyor.

Köln'den yalanlama geldi

Bundesliga takımlarından Köln'ün sportif direktörü Jörg Schamdtke, Galatasaray'dan ayrılmak isteyen Alman futbolcu Kevin Grosskreutz'un transfer edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.