FIFA'dan aldığı olumsuz cevap nedeniyle Borussia Dortmund'tan yeni transferi Kevin Grosskreutz'u Ocak ayına kadar oynatamayacak olan Galatasaray'ın önünde birkaç tane alternatif yol bulunuyor.

CAS'a itiraz etmesi beklenen Galatasaray, gelecek olumsuz cevaba göre Kevin Grosskreutz'un yarım sezonu boş geçirmemesi için kiralama yöntemini tercih edebilir. Sarı-kırmızılı takımın bu alanda Avrupa'da ve Avrupa dışında birkaç alternatifi bulunuyor. Bunun için de Galatasaray, transfer dönemi kapanmamış ülkelerden seçim yapabilecek.

Sarı-kırmızılı kulübün Kevin Grosskreutz'u Avrupa'da kiralık olarak gönderebileceği 3 ülke bulunuyor. Bu ülkeler Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve Romanya... Transfer dönemi Romanya'da 7 Eylül'de, Çek Cumuhriyeti ve Portekiz'de ise 22 Eylül'de kapanacak.

Galatasaray Avrupa dışından da birçok yıldızın tercih ettiği gibi Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ya da çok uzak bir ihtimal olsa da Avustralya'yı seçebilir. Katar'da transfer dönemi 30 Eylül'de, Birleşik Arap Emirlikleri'nde ise 21 Eylül'de transfer dönemleri kapanıyor. Avustralya'da bu süre ise 20 Ekim...

İşte Galatasaray'ın Alman oyuncuyu kiralayabileceği ülkeler ve transfer dönemlerinin bitiş tarihleri...

KATAR - 30 Eylül
BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ - 21 Eylül
AVUSTRALYA - 20 Ekim
ÇEK CUMHURİYETİ - 22 Eylül
ROMANYA - 7 Eylül
PORTEKİZ - 22 Eylül

Kariyeri boyunca Ahlen ve Borussia Dortmund'tan sonra ilk kez başka bir takımda ve başka bir ülkede forma giyecek olan Alman oyuncu Grosskreutz'un böyle bir teklife nasıl bakacağı merak konusu olmayı da sürdürüyor. Grosskreutz, dün yaptığı açıklamada İstanbul'a gelerek sezonun ortasına kadar Florya Metin Oktay Tesisleri'nde çalışıp kendini hazır tutacağını dile getirmişti.