A Milli Takımımızın Estonya deplasmanında elde ettiği galibiyetle gözler artık 15 Ekim'e çevrildi.  Grup liderliğini daha önceden garantileyen Hollanda'nın ardından Romanya ile Milli Takımımız ikincilik için son 90 dakikaya çıkacak.

FIFA kuralları gereği genel averajın geçerliği olduğu Avrupa Elemeleri’nde atılan her golün çok büyük değeri var. Son maçlar öncesinde D Grubu’nda Türkiye ile Romanya'nın 16’şar puanı bulunuyor. Averajda rakibine 4 gol üstünlük sağlayan Ay-Yıldızlılar 2. sırada yer alıyor. 
 
Elemelerdeki 10. maçlarda, A Milli Takımımız Hollanda ile Kadıköyde karşılaşırken Romanya ise sahasında Estonya'yı ağırlayacak. Kağıt üzerinde Romanya şanslı gibi gözükse de gol averajı Milli Takımımızı bir adım öne taşıyor.

A Milli Takımımımızın Şükrü Saracoğlu’nda Hollanda'yı 1-0 ya da 2-1 gibi sonuçlarla yenmesi halinde bile Romanya kendi evinde Estonya'yı en az 5 gol farkla  mağlup etmek zorunda. Milli Takımımız 2 farklı kazanırsa Rumenler bu kez 6 fark arayacak...
A Milli Takımızın Kadıköyden puansız ayrılması durumunda Romanya'ya beraberlik de yetecek.  Romanya ve Türkiye'nin son maçlarda berabere kalması halinde ise gol averajı nedeniyle A Milli Takımımız play-off oynama şansı yakalayacak. 
 
Grupta 3. sırada yer alan Macaristan'ın  çok az da olsa Brezilya umudu bulunuyor. Romanya ve Türkiye'nin mağlup olması halinde Macaristan evinde Andorra'yı yenerse grup ikinciliğini elde edecek.