Olay, yaklaşık bir hafta önce Muratpaşa ilçesi Kazı Özalp caddesindeki bir kebapçıda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Antalya’da GS Store ve çeşitli işletmelerin sahibi iş adamı Bahtiyar Muradov’un içinde GS Store’un 2 günlük hasılatı ve 10 bin lira nakit ile 20 bin lira tutarındaki altının yer aldığı çantası, sahibi olduğu restoranda çalındı. Hırsızlık anı ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. 

Bir hafta geçmesine rağmen çantasına ulaşamadığını belirten iş adamı Muradov, "Akşam saatlerinde GS Store’u kapattık. Personelle birlikte sahibi olduğum restoranda toplantı yapıyorduk. Aynı anda da eve sipariş vardı 30 saniyeliğine çantayı koyduk, arkadaşlarla konuşurken bir baktık çanta yok. İlk 10 dakika ne olduğunu anlayamadık. Kameralara baktık, çantamız çalınmış. Restoranın içinde olay oldu. 12 kişi hiç fark etmedik. Sağdan gelip, soldan gelip bizi takip edip, bir boşluğumuzu yakalayıp, çantayı alır almaz arkadan kaçıyor. Müşteri gibi duruyor ama biz hiç fark etmiyoruz. Çok büyük cesaret" dedi.

"Hırsıza çağrı"

Çantanın içindeki değerlerin yanında 3 yıllık mağaza sayım stokları olduğunun altını çizen Muradov, "3 günlük 7 kişinin emeği çalındı. 150 bin parça ürünün stok bilgileri yer alıyor. Store’nin 2 günlük cirosu gitti. Kuyumcu olduğum için altınlarım ve bilgisayarım da gitti. Benim ricam duyar mı duymaz mı ama bilgisayarımı bari geri versin. Orada dünyanın emeği var" diye konuştu.

"Hırsıza ödül"

Bilgisayarı geri getirmesi halinde hırsızdan şikayetçi olmayacağını dile getiren Muradov, "Paramı da geri istemiyorum. Günlerce emek verdiğimiz mağaza sayımlarımız yer alıyor içinde. Tam kulübe göndereceğimiz zaman sayımları, bilgisayar çalındı. Paradan çok ona üzülüyorum. El emeğimiz var. Mükafat ortaya koydum. Para da onda kalsın, 10 bin lira ben vereyim bilgisayarımızı geri getirsin. Bilgisayarımı geri getirsin şikayetçi olmayacağım gibi 10 bin lira ödül vereceğim" ifadelerini kaydetti.

 

Kameralara yansıdı

İşyerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise, şüphelinin saat 22.02’de işyerinin arka giriş kapısı önünde durduğu, birkaç gez gidip geliyor gibi yapıp etrafı dikkatlice kontrol ettiği görüldü.

Çantayı almak için birkaç kez hamle yapan şahıs, restoran çalışanından tedirgin oluyor. Sokak ortasında etrafı tekrar kontrol ettikten sonra ağır adımlarla çantaya doğru gelen şahıs, cep telefonuyla oynar gibi yapıp, restorana giriyor ve çantayı aldıktan sonra bir kez arkasına bakaral karanlık sokaklarda gözden kayboluyor.