Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Galatasaray, 4. hazırlık maçında Napoli ile karşı karşıya geldi.

San Paolo stadında oynanan karşılaşma 3-1'lik Napoli üstünlüğü ile sona erdi.

l'Acqua Lete Kupası maçında Napoli'nin gollerini 5. dakikada Goran Pandev, 81. dakikada Zuniga ve 90+4 dakikada penaltıdan Insigne kaydetti. Galatasaray'ın tek golü 58. dakikada Nordin Amrabat'tan geldi.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında yaşanan penaltı pozisyonunda ise atışa sebebiyet veren Dany ile pozisyona hakemi iterek tepki veren Muslera kırmızı kart gördü.

İLK CİDDİ ATAK GOL GETİRDİ

Karşılıklı top kayıplarıyla başlayan mücadelede, İtalyan temsilcisi maçın ilk ciddi atağında golü bulan taraf oldu. Dzemaili'nin sol kanattan bindirdiği pozisyonda, İsviçreli oyuncu arka direğe kesti. Makedon forvet Pandev, net bir kafa vuruşuyla 5. dakikada takımını öne geçirdi.

Golden sonra Napoli kendi sahasına çekilirken, Galatasaray hücum alanında daha etkili görünen taraf olmayı başardı. Felipe Melo ve Didier Drogba'nın oldukça etkili göründüğü bu bölümde Galatasaray, pozisyonlar bulmaya, net şutlar atmaya başladı. Napoli'nin genç kalecisi Rafael bu pozisyonlarda başarılı bir performans sergiledi ve sarı kırmızılıların ataklarına 'dur' demeyi başardı.

Napoli ise aynı bölümlerde kontraataklarla etkili olurken, Galatasaray savunmasında derin boşluklar ve Betpipo yapılan hatalar dikkat çekti. Yeni transfer Aurelien Chedjou ile Dany Nounkeu arasındaki uyumsuzluk göze çarptı. Napoli ise bulduğu pozisyonlarda başarılı olamadı.

AMRABAT KLAS

İkinci yarıda Galatasaray, değişikliklerle birlikte daha etkili ve daha istekli bir oyun oynamaya başladı. Rakip yarı alanda daha çok görünmeye başlayan Galatasaray, üstüste duran toplarla pozisyon aradı ancak Rafael bu bölümlerde de kalitesini konuşturdu.

Galatasaray istekli oyununun karşılığını 58. dakikada buldu. Sol kanatta topla buluşan Nordin Amrabat, ceza alanına hızlıca girdi ve kaleye sert bir şut attı. Amrabat'ın şutu direğe çarparak içeri girdi ve maça eşitlik geldi.

İlerleyen bölümlerde değişikliklerle birlikte maç daha geniş alana yayıldı ve orta saha daha hızlı geçilmeye başlandı. Galatasaray, bu bölümde de daha etkili görünen taraf olmayı başardı. Kanatlardan başarılı bindirmeler yapan Galatasaray, yapılan ortalar sonucunda üstünlük sayısını bulamadı.

Karşılaşmada temponun oldukça düştüğü son bölümde, Napoli'de oyuna sonradan giren Insigne'nin ara pasıyla topla buluşan Kolombiyalı kanat oyuncusu Zuniga Muslera'yı da geçerek topu ağlara bıraktı ve 81. dakikada Napoli öne geçti.

MAÇTA 2 KIRMIZI ÇIKTI

Mücadelede son dakikalara girilirken ilginç bir pozisyon yaşandı. Dakikalar 90'ı gösterdiğinde Insigne ceza sahası içinde Dany'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Dany, son adam olan Insigne'yi düşürdüğü için kırmızı kart görürken posizyona hakemi iterek tepki gösteren kaleci Fernando Muslera oyundan ihraç oldu.

Galatasaray'da kaleye Eray İşcan geçerken Calaio 90+4'te topu ağlara göndererek skoru 3-1'e getirdi ve maçın sonucunu belirledi.

İLK 11'LER

SSC NAPOLI: 
Rafael,  Britos,  Armero, Paolo Cannavaro, Mesto, Hamsik, Dzemaili, Insigne, Behrami, Callejon, Pandev.

GALATASARAY: 
Muslera, Eboue, Dany, Chedjou, Riera, Hamit, Selçuk, Melo, Sneijder, Burak, Drogba.

Sporx