G.Saray Teknik Direktörü Prandelli'nin teknik heyetinde yer alan İtalyan antrenörler Giambattista Venturati ve Renzo Casellato, De Rossi'nin sıkı bir Galatasaray taraftarı olduğunu açıkladı. Venturati- Casellato ikilisinin, İtalya Milli Takımı'nda 4 yıl çalıştıkları De Rossi bu dönemde Prandelli'nin vazgeçilmezi oldu ve neredeyse her mevkide (stoper, ön libero, forvet arkası) görev yaptı. Venturati ve Casellato, De Rossi'nin aslında G.Saray taraftarı olduğunu açıkladı. 
 
İşte Venturati'nin ağzından De Rossi'nin hikayesi: "İtalya'da sarı-kırmızı renkte Roma, Lecce ve Messina gibi çok az takım var. De Rossi de renklerinden dolayı G.Saray'a sempati besliyormuş. Prandelli'nin G.Saray'la anlaştığını öğrenince çok sevindi, telefon açıp, 'Benim takımıma gidiyorsunuz' diye espri yaptı." 
 
SOUNESS KOREOGRAFİSİNİ İZLEDİM
 
De Rossi ile iletişim halinde olduğunu vurgulayan Venturati, "Her maçımızı takip ediyor ve galibiyetlerden sonra tebrik mesajı atıyor. Hatta Fenerbahçe'yi 2-1 yendiğimiz derbiden sonra beni aradı. Ona, taraftarımızın Souness'ın bayrak dikmesiyle ilgili hazırladığı koreografiyi anlatmaya başladım, bana 'Biliyorum internette izledim' cevabını verdi. Anlayacağın De Rossi Galatasaray'la bu kadar yakından ilgileniyor" dedi. 
 
SERIE A'NIN EN PAHALISI
 
Tüm kariyerini Roma'da geçiren başarılı orta saha oyuncusu aynı zamanda Serie A'nın en çok kazanan ismi... De Rossi, 2012'de yaptığı sözleşmeyle vergi harici 6.5 milyon Euro kazanırken, bu parayla Serie A'nın diğer yıldızlarını geride bırakıyor. İtalyan orta saha kariyeri boyunca Premier Lig ve La Liga devlerinden teklifler almasına karşın Roma'dan ayrılmamıştı.