Tomas Ujfalusi'nin ayrılmasının ardından stoper bölgesinde istediği istikrarı yakalayamayan sarı-kırmızılıların, rotasını Belçika'ya çevirdiği ve devre arasında da gündeme gelen, Anderlecht'in yükselen ismi Cheikhou Kouyate için görüşmelere başladığı belirtildi.

İNGİLİZ EKİPLERİ DE PEŞİNDE!..

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace'ın da ciddi bir şekilde ilgilendiği kaydedilen ve Arsenal ile West Ham'ın da takibinde bulunduğu ifade edilen 24 yaşındaki Senagalli stoperin bonservis bedelinin 7,5 milyon euro civarında olduğu belirtildi. 

2009/10 sezonundan itibaren Anderlecht forması giyen 24 yaşındaki oyuncu 3 kez Belçika Ligi şampiyonluğu yaşadı. Bu sezon da takımının en kilit isimlerinden biri olan Cheikhou Kouyate, 44 karşılaşmada forma giydi ve ağları sarsamazken, 2 asist yaptı.

SEZON SONUNDA KESİN AYRILIYOR!..

Galatasaray futbolcu izleme komitesinin bu sezon izlediği ve olumlu rapor verdiği 1,93'lük defans oyuncunun gelecek sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi nedeniyle takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Başarılı savunmacı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Anderlech ile son maçlarıma çıkıyorum diye bir şey söyleyemem ama şu an geçmiş yıllara göre daha farklı düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Webaslan