İngiltere Premier League ekiplerinden Arsenal forması giyen Joel Campbell'in hayalleri suya düşmüş durumda... Londra ekibinde forma giyebilmek için Galatasaray'ın teklifini geri çeviren Kosta Rikalı forvet sadece 180 dakika sahada kalabildi.
 
Galatasaray yaz transfer döneminde Arsenal'in 22 yaşındaki Kosta Rikalı futbolcusu Joel Campbell'i kadrosuna katmak için çok uğraşmıştı. Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda ülkesinin forması ile iyi bir futbol sergilemiş ve dikkatleri üzerine çekmişti. Forvet hattını güçlendirmek isteyen sarı-kırmızılı takım da Campbell'i transfer etmek için Londra'ya çıkarma yapsa da başarılı olamadı.
 
WENGER UNUTTU
 
Arsene Wenger'in sezon öncesi Emirates Cup'ta oynattığı Campbell attığı gollerle de yeni sezon öncesi hocasını umutlandırmıştı. Ancak Giroud'nun sakatlığına rağmen formayı alamayan Campbell üstüne bir de Danny Welbeck'in transferiyle iyice ikinci plana itilmiş oldu.

Wenger'in "Onu bu sene oynatacağım" sözleri ile morallenen ve G.Saray'ın teklifini Arsenal'de oynama için reddeden Campbell bu sezon sadece 1 Premier League maçında forma giyebildi. Everton ile 2. hafta oynanan maçta son 16 dakika sahada kalabilen Campbell'in diğer maçlarda ise şu şekilde yer aldı:

1. Hafta Crystal Palace - Yedek 
3. Hafta Leicester City - Yedek
4. Hafta Manchester City - Kadroda yok
5. Hafta Aston Villa - Kadroda yok
6. Hafta Tottenham Hotspur - Kadroda yok
 
KUPADA DA YOK
 
Campbell, Arsenal'in yoğun temposu içerisinde kupa maçlarında da kendisine yer bulamadı. Sezon başında Manchester City ile oynanan Community Shield maçında sadece 4 dakika sahada kalan 22'lik golcü Southampton ile kozlarını paylaştıkları Lig Kupasında ise ilk 11 başlayıp 71. dakikada oyundan alındı.
 
Genç oyuncu ayrıca West Bromwich Albion ile U21 Liginde oynanan karşılaşmada 90 dakika oynayıp 1 asist yaptı.

Sporx