Galatasaray’ın mali işlerden sorumlu yöneticisi İkiz, mali anlamda tedirgin edici bir durum olmadığını belirterek, “Yönetime yeniden seçilemeyen arkadaşlar sorumlu” dedi. Fenerbahçe yöneticisi Temelli için “Herkes işine baksın” diye konuştu.

Ku­lü­bün 500 mil­yon do­lar bor­cu ol­du­ğu, ge­le­cek se­zon bu ra­ka­mın 100 mil­yon do­lar ar­ta­rak 600 mil­yon do­la­ra ula­şa­ca­ğı, 600 mil­yon do­lar bor­cu olan Ga­la­ta­sa­ray’ın Fi­nan­sal Fa­ir Play kri­ter­le­ri ge­re­ğin­ce Av­ru­pa ku­pa­la­rı­na ka­tı­la­ma­ma teh­li­ke­si ol­du­ğu öne sü­rül­dü. Be­şik­taş’ın ma­li ne­den­ler­le 2 yıl­dır Av­ru­pa’da ol­ma­ma­sı akıl­la­ra ge­lin­ce bu du­rum en­di­şe oluş­tur­du.

Önceki arkadaşlara ait

Ku­lü­bün ma­li iş­ler­den so­rum­lu yö­ne­ti­ci­si Me­te İkiz ise, “Ga­la­ta­sa­ray yö­ne­ti­mi ola­rak fi­nan­sal fa­ir-play’in ge­rek­le­ri­ni bil­mez mi­yiz? İd­di­a edi­len gi­bi bir du­rum ol­sa ge­re­ği­ni yap­maz mı­yız? İd­di­alar ger­çek­ten ga­rip” de­di.

İkiz “Ön­lem­ler alın­mış­tır. Borç 500-600 mil­yon do­lar ci­va­rın­da de­ğil, 450 mil­yon li­ra­dır. Teh­dit gi­bi bir du­rum da yok” di­ye­rek yü­rek­le­re su serp­ti. İkiz “Bu yö­ne­tim 22 Ha­zi­ran’da se­çil­miş­tir. Baş­ka­nı­mız ay­nıy­dı ama ye­ni bir yö­ne­tim gel­di. Bu, bir an­lam­da ay­rı­lan, ye­ni­den yö­ne­ti­me se­çi­le­me­miş ar­ka­daş­la­rın oluş­tur­du­ğu bir tab­lo­dur, onlar sorumludur, hep be­ra­ber baş­kan­la bir­lik­te” diye konuştu.

Her Şey SPK kontrolünde

İkiz, Fe­ner­bah­çe yö­ne­ti­ci­si Ömer Te­mel­li’nin, “Ga­la­ta­sa­ray’ın yap­tı­ğı SPK (Ser­ma­ye ar­tı­rı­mı) iş­lem­le­ri­ni biz yap­say­dık ku­lüp ka­pa­tı­lır­dı” şek­linde­ki açık­la­ma­sı­na ise, “Her­kes kendi işine baksın. Yaptığımız bütün her şey SPK’nın onayından geçmektedir” dedi.

Finansal Fair-Play nedir?

Yö­ne­ti­ci­ler cep­le­rin­den pa­ra har­ca­ya­mı­yor, trans­fe­re ge­lir­den faz­la har­ca­ma ya­pı­la­mı­yor, kim­se­ye va­de­si geç­miş borç bu­lun­ma­ma­sı ge­re­ki­yor, fut­bol­cu öde­me­le­ri ge­li­rin yüz­de 70’ini ge­çe­mi­yor, fut­bol dı­şı ge­lir­ler yer al­mı­yor, top­lam borç top­lam ge­lir­den faz­la ola­mı­yor. İh­la­l ha­lin­de Av­ru­pa ku­pa­la­rın­dan men edil­me­ye ka­dar uza­nan yap­tı­rım­lar uy­gu­la­nı­yor.