Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde salı günü Arena’da Atletico Madrid takımı ile karşlaşacak. Bu maç öncesi iki takımın da formasını giyen Tomas Ujfalusi çarpıcı açıklamalar yaptı.

Eski Çek savunma oyuncusu Atletico forması giydiği 2009-10 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 16 maçında Galatasaray’a karşı oynamıştı. İspanya’da 1-1 biten maçın rövanşında Atletico Madrid, İstanbul’da 2-1 galip gelerek adını yarı finale yazdırmıştı. Ancak Türkiye’de oynanan karşılaşmada Madridli Perea’nın ceza sahası içinde topa elle müdahalesine penaltı vermeyen maçın hakemi Rocchi’ye büyük tepkiler gelmişti.

Bu karşılaşma ile ilgili Ujfalusi‘den tarihi bir itiraf geldi. Tomas, “Çok iyi hatırlıyorum. Perea topa eliyle dokundu. Kesin penaltıydı. 5. hakem 3 metre uzaklıktaydı. Ama görmedi. Yarı finale çıkıp, sonrasında ise UEFA kupasını kazanmıştık. Hakem Galatasaray’la oynadığımız maçta hata yaptı” diye konuştu. Galatasaray’ın Atletico karşısında kesinlikle kazanmak için oynayacağını ifade eden Ujfalusi, “Atletico Madrid gerçekten çok güçlü bir ekip. Çok kaliteli oyuncuları var. Bence Atletico, İstanbul’da kaybetmez. Berabere kalmaları gruptan birlikte çıkmaları adına iyi bir başlangıç olabilir” ifadelerini kullandı. Atletico Madrid maçı için Galatasaray’a uyarılarda da bulunan tecrübeli futbol adamı “Koke gerçekten formda. Godin kornerlerde çok tehlikeli. İyi yükseliyor ve golü atıyor. Jackson Martinez, Torres, Grieezman, Correa, Vietto gerçekten çok güçlüler” diye konuştu.

“TARAFTARI ANLIYORUM”

Taraftarın transfer politikası nedeniyle yönetimi eleştirmesi konusunu değerlendiren Ujfalusi “Taraftarın kaygılı olmasını anlıyorum. Bu sezon Türkiye’de daha fazla yabancı oyuncu transfer etme hakkı var. Belki bu da etkili oldu kaygının ortaya çıkmasında; ama bence Galatasaray iyi Türk oyunculara sahip, bu başarıya giden yolda daha önemlidir. Galatasaray, çok büyük bir tarihe sahiptir ve her zaman çok önemli Türk oyuncularla başarıya gitmiştir. Çok önemli 4 Türk oyuncu var şu anda takımda, büyük işler yapacak” ifadelerini kullandı.