Galatasaray, sadece Türkiye Kupası’nda 3 puan en değil aynı zamanda kulüp tarihinin en yüksek bonservis bedelini ödediği Bruma’yı da kazandı.

Sarı kırmızılılarda teknik direktör koltuğunda yaşanan Prandelli-Hamza Hamzaoğlu değişikliği Portekizli oyuncunu da kaderini değiştirdi. 13 Milyon Euro karşılığında alınan genç oyuncu, yeterli süreyi bulamadığı için Ocak ayında ayrılmayı planlıyordu. Ancak Hamzaoğlu’nun gelişi ile birlikte Bruma hakkındaki Prandelli’nin yazdığı bütün olumsuz raporlar çöpe atıldı.

ŞANSINI İYİ DEĞERLENDİRDİ

Prandelli’nin “Takım oyunu oynamıyor, önce takım oyuncusu olmalı. Yeteri kadar çalışmıyor” dediği ve sadece 326 dakika görev verdiği Bruma’nın menajeri Marko Kırdemir, geçen ay Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ile görüşüp futbolcusunun şans istediğini ve aksi halde başka bir kulübe kiralanıp oyuncunun da G.Saray’ın da kazançlı çıkmasını teklif etmişti.

Yıldız oyuncuya kısa sürede eski kulübü Sporting Lizbon ile İngiltere’den Sunderland talip oldu. Portekizli oyuncunun Ocak’ta bu iki kulüpten birine kiralanması adına da teknik heyetten onay çoktan verilmişti.

Ancak Hamza Hamzaoğlu, Bruma’ya güvendi, Eskişehir maçında forma verdi ve G.Saray’ın 13 milyon Euro yatırım yaptığı futbolcuyu yeniden kazanma sürecinin başlamasını sağladı. Genç oyuncu da hocasının kendisine verdiği şansı çok iyi kullanınca takımdan ayrılma ihtimali de ortadan kalkmış oldu.