Cim-Bom’da Afrika Kupası’na giden Chedjou ile beraber Semih Kaya ile Koray Günter’in sakatlığı Emre Can Coşkun’un bir anda keşfedilmesine yol açtı. Sarı-kırmızılı takımın altyapısından yetişen 21 yaşındaki stoper performansıyla Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun gözüne girerken, defansta yaşanan soruna çare olması bekleniyor.

Diyarbakır B.B. ile oynanan dünkü kupa maçında 73. dakikada oyuna giren Emre Can Coşkun’un yaz döneminde Gaziantep tarafından satınalma opsiyonuyla kiralanmak istendiği ancak transferin son anda o günkü teknik adam Cesare Prandelli tarafından engellendiği belirlendi. Prandelli’nin, “Bir defans oyuncusunda bulunması gereken özelliklerden çok daha fazlasına sahip. Emre G.Saray’ın geleceğidir. Kamp döneminde görme şansı buldum. Ancak şu an değerlendiremesem de önümüzde döneme damga vuracak düzeye gelecek. Bu yüzden bonservisi ile vermek yerine kiralayın” diyerek Emre Can’ın Gaziantep’e bonservisiyle beraber satılmasını önlediği belirlendi.

Prandelli’nin bu sözlerinin ardından, sarı-kırmızılı yönetimin Emre Can için Gaziantepspor’la yapılan pazarlıklarda satınalma opsiyonu için 4 milyon euro gibi abartılı bir rakam yazdırmak istediği kaydedildi. Gaziantep’in de transferden vazgeçtiği belirtildi.

Milliyet