Galatasaray cephesi, İlhan Eker'in ceza sahası içerisinde Eboue'ye yaptığı hareketi mutlak penaltı olarak değerlendirirken; FIFA kokartlı eski hakemler de sarı-kırmızılı kulübe destek verdi.

MERK: "YÜZDE YÜZ PENALTI"

Karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek'in İlhan Eker ile Eboue arasındaki pozisyonu süzemediğini dile getiren Lig TV'nin Alman yorumcusu Marcus Merk, "Çok net bir şekilde söylüyorum, ilk temas ceza sahasının dışında ama bu hafif bir temas. Asıl temas tamamen ceza sahasının içerisinde. En iyi açıya bakıyoruz, faul ceza sahası içerisinde ve bu net bir penaltı. Çok net bir şekilde görüyoruz. Eboue'nin aşil tendonuna çok net bir müdahale var. Net bir penaltı ve sarı kart!" dedi.

ERMAN TOROĞLU: "TOPUĞUNA BASTI, PENALTI"

Türkiye'deki hakemlerin acemi olduğunu vurgulayan Erman Toroğlu ise, "İlhan Eker, 20. dakikada bir pozisyonda ceza sahasında Eboue'nin arkadan topuğuna bastı. Pozisyon penaltıydı ama hakem bunu göremedi. Maalesef son zamanlarda hücum eden oyuncular, arkalarına defansı aldıklarında defans oyuncuları hâlâ aynı şekilde koşmaya devam ediyorlar. Haliyle de ayakları öndeki futbolcunun ayakları ile çarpışıyor. Aslında bunu defans oyuncuları kasıtlı olarak yapıyorlar. Türkiye'de hakemlerin ne kadar acemi olduklarını, ne kadar futbolu bilmediklerini biliyorlar." dedi.

AHMET ÇAKAR: "PENALTIYI VEREMEDİ"

Marcus Merk ve Erman Toroğlu'nu destekleyen bir yorum da Ahmet Çakar'dan geldi. Çakar da pozisyonun penaltı olduğunu belirterek, "G.Saray yine keyif vermedi. Ama bazı oyuncularda disiplinsizlik diz boyu. Eboue yerlerde sürünüyor, Melo kaptanına fırça atıyor ve Galatasaray çiftliğe dönmeye devam ediyor. Hakem Hüseyin Göçek'i beğenmedim. Fazla faul hatası yaptı ve ilk yarıda Eboue'ye yapılan penaltıyı veremedi." şeklinde konuştu.

Sporx