Şenol Güneş, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, iyi bir takıma karşı zor bir maç oynadıklarını ifade etti.

Galatasaray'ın geçen sezonu üç kupayla kapatan iyi oyunculardan kurulu bir takım olduğunu vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

"İyi oyunculardan kurulu, olağanüstü istekli bir takımla oynadık. Bugün Galatasaray belki de en arzulu maçlarından birini oynadı. Özellikle ilk yarıda tempo ve baskı vardı. Denk bir ilk yarı geçti. İkinci yarı oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Bir tane dışında pozisyon vermedik. Çok pozisyon bularak, geç de olsa golü atarak 3 puanı aldık, mutluyuz. Rakibimizin oyununa da oyuncu kalitesine de saygı duyuyoruz. Biz ligde her takıma karşı iyi oynayarak bugünlere geldik. Bugün de öyle bir oyun vardı. Hak ettiğimiz bir galibiyeti aldık. Bütün oyuncuları tebrik ediyorum. Çok istekliydiler."

Galatasaray'ın Emre Çolak, Selçuk İnan, Wesley Sneijder gibi teknik özellikleri yüksek oyunculara sahip olduğunu dile getiren Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Defansif olarak sıkıntıları olabilirdi ama ilk yarıda baskılı oynayarak ve topu iyi kullanarak, onu kapatmaya çalıştılar. Podolski ve Yasin de gayet iyiydi. Biz de onlara cevap vermeye çalıştık. Dolayısıyla ilk yarıdaki oyunun uzun sürmesi mümkün değildi. Çünkü o kadar yüksek tempoda oynamak kolay değil. İlk yarıdaki oyunumuz için 'kötü' demek doğru değil. Rakiplere bakmak lazım. Oynadığınız bazı maçlarda hiç pozisyon olmaz, bazılarında çok pozisyon olur gol olmaz. Ben bugün Galatasaray'ın çok iyi olduğunu, bizim ise daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Maçın sonunda bu skora yansıdığı için mutluyuz."

Maçtaki tek golün sahibi Mario Gomez ise şöyle konuştu;

"İkinci yarıda yaklaşımımız tamamen değişti. Galatasaray'ın hakkını teslim etmek lazım ilk yarıda çok koştular. Çılgınca koştular. Deyimi yerindeyse aslanlar gibi koşmaya çalıştılar. Maksimum düzeyde oynadılar. Biz iyi ve bütün halinde oynayamadık. Devre arasında 'maç 0-0 yeniden başlayacak ve bir şansımız daha var her şeyi yoluna koyalım' dedik. Ancak takım halinde savunma ve hücum yaparsak bunun altından kalkabileceğimizi konuştuk. Zaten ikinci yarının ilk 10 dakikasındaki oyun, ne kadar istekli olduğumuzu ve yaklaşımımızın ne kadar değiştiğini gösterdi. Galatasaray ikinci yarıda sadece bir fırsat yakaladı. Tolga orada çok önemli bir kurtarış yaptı. Futbol bazen böyledir ve bu detaylar belirler. Bugünde böyle bir oyun oldu."