Sarı kırmızılıların direkt olarak ilk 11'de oynayacak kapasitede düşündüğü en önemli iki isim ise Arda Turan ve Gökhan İnler... Adı uzun süredir eski takımı ile anılan Arda için Başkan Aysal biraz bekleme kararı aldı.

TULUN'A GÖKHAN YETKİSİ

Gökhan İnler adına da Napoli Kulübü ile temaslar hemen başlatıldı. Aysal, Melo'nun mevkiinde oynayan ve bu formayı Türk statüsünde giyebileceğinden gurbetçi yıldızın transferi için Bülent Tulun'a yetki verdi. Sportif direktör Tulun da İsviçre Milli Takımı oyuncusu için İtalyan kulübü ile resmi olarak temaslara başladı. G.Saray, 28 yaşında ve orta sahada ön liberoda da görev yapan Gökhan adına Napoli'nin kapısını 8 milyon Euro'luk bir teklifle çaldı. Terim'in listesinde yurt dışında oynayan 2 yerli isim daha var.

READING'DEN KARACAN CEPTE

Bunlardan ilki Jem Karacan. Galatasaray'ın kardeş kulüp ve dostluk anlaşması yaptığı Reading'de oynayan 24 yaşındaki futbolcunun transferine kesin gözle bakılıyor. Sarı kırmızılılar, orta sahanın ortası Jokerbet ve sağ açık pozisyonunda da forma giyen Karacan'ın işini 1.5 milyon Euro'luk bonservis bedeli ile bitirmeye çok yakın. Genç oyuncu ile ilk 11'deki forma yarışını artırmak ve yedek kulübesini güçlendirmek hedefleniyor. Bu pozisyon için bir diğer alternatif ise Fulham'da oynayan ve A Milli Takım'da da forma giymeye başlayan Kerim Frei.

CİMBOM'U GURBETÇİYE YÖNELTEN 3 NEDEN

İşte Avrupa'da çıtayı yükselten ve Türkiye'de 4. yıldızı takmayı hedefleyen G.Saray'ın transferde yönünü yurt dışına çevirmesinin ardında yatanlar.

G.Saray'da transferin yerli ama yurt dışında oynayan futbolculara dönmesinde 3 önemli faktör rol oynadı...

1- Türkiye Futbol Federasyonu'nun kademeli olarak yabancı sayısını düşürme stratejisi ve şu anda kadrosunda 7 yabancı futbolcu bulunduğu için teknik direktör Fatih Terim'in de önceliği yerli yıldızlara vermesi.

2- Terim'in kadrosunda görmek için çok uzun süre uğraştığı Alper Potuk'u Fenerbahçe'nin kadrosuna katması sebebiyle Aysal'dan direkt olarak ilk 11'de oynayacak yerli oyuncu istemesi.

3- Başkan Aysal'ın, Türkiye Ligi'nde oynayan futbolcular için kulüplerin kapıyı asgari 5-6 milyon Euro'dan açtığını ifade edip, "Ligimizdeki yerlileri bize 10 liraysa 20'ye teklif ediyorlar" diye düşünmesi.

Kaynak : TRT Spor