Alman Ligi takımlarından Hamburg’ta forma giyen ve bu sezon sözleşmesi sona erecek olan Tolgay Arslan, sarı-kırmızılıları istediğini belirtti, transferi için yeşil ışık yaktı.

Galatasaray taraftarı olan ve sarı-kırmızılı takımda oynamak istediğini menajeri aracılığıyla kulübe ileten Tolgay’ın mali yönden cazip gelmesi, sarı-kırmızılı yönetimin bu isimle ciddi şekilde ilgilenmesine neden oldu. Devre arasından itibaren başka bir takıma imza atabilecek olan futbolcudan para kazanmak isteyen Hamburg’un, ara transfer döneminde 1 milyon euro bonservis bedeliyle ayrılmasını kabul edebileceği ifade edildi.

Orta sahanın ortasında yer alan Hamza Hamzaoğlu’nun, oyuncu ile ilgili düşüncesinin transferde belirleyici olacağı vurgulandı. Galatasaray’da transfer komitesi, teknik kadronun vereceği rapora göre, Tolgay Arslan için girişimde bulunacak. Gurbetçi futbolcu kulübü Hamburg ile sözleşmesini uzatmadığı için son dönemde forma giyemiyor.

Tolgay’ın, ön libero ve sağ kanatta da görev yapması, yaşının genç olması ve Türk statüsüyle sahaya çıkabilmesi, genç oyuncunun transfer olasılığını güçlendiriyor.

Hamburg forması giyen Tolgay, bu sezon ligde 13 maçta görev aldı, iki karşılaşmayı 90 dakikayla tamamlarken, iki de asist yaptı.