İspanya'da Özgür Sancar'a özel açıklamalar yapan yıldız futbolcu, kendisi hakkında yazılan kitabın, motivasyonunu daha da arttırdığını belirterek, "Umarım kitap gençlere örnek olur. Bu kitap benim İspanya'da başarılı olduğumun göstergesi. Motivasyonumu daha da arttırdı, bundan sonra çok daha büyük bir istekle başarılı olmak için çalışacağım" dedi.

"Örnek olabilecek bir eser"
Yıldız oyuncu, kitaba emeği geçenlere öncelikli olarak çok teşekkür ediyorum. Benim çok önemli. Bu kitabı okuyacak gençler; bununla birlikte yaşayacak insanlara bir örnek olabileceğini düşünüyorum. Benim için bu onur verici. Buradaki motivasyonumu arttırdı" şeklinde konuştu.

"Kitap başarılı olduğumun bir ispatı"

Milli futbolcu, ''Buraya geldiğimde başarılı olmak çok önemliydi. Bu kitap benim başarılı olduğumun bir ispatı. Bu nedenle bu kitap bana artı motivasyon kattı. Daha çok çalışıp, daha iyi futbol oynayıp, daha fazla şeyler ortaya koyarak bunlar geliştirmek istiyorum" dedi.

"Sevgisiz hiç bir işi yapmadım"

Yıldız futbolcu, İspanya'da Ardaturanismo olarak nitelendirilen felsefeyle ilgili olarak ise "Ben hayatım boyunca her işi sevgiyle yaptım. Sevginin olmadığı hiçbir şeyi yapmadım. Bununla yaşıyorum. Sevgisiz olanlar bir şekilde dökülüp gidiyorlar. Bu kitabın bazı bölümlerinde de var. Kazanmak tabii ki önemli; ama bizim için birinci felsefe mutlu olmak. Mutlu olmak için beraber iyi şeyler paylaşmalıyız.

Biz olmak, paylaşmak. Hayat felsefemi de yansıtıyor, kitabın pek çok parçası. Bu nedenle beni mutlu etti. Beni anlatan bir kitap olduğunu düşünüyorum. Beni anlatan bir kitap. Dışarıdan toplanan bilgiler beni anlatabiliyorsa, bunlar çok güzel demek ki içi dışı bir olan bir insanım. Kitap aslında bunu ispatlıyor. Dışarıda nasılsam, içeride de öyleyim. Bu nedenle bu kitap benim için önemli" ifadelerini kullandı.

"Bir genç bile ilham alsa, kitap amacına ulaşmış demektir"

Arda Turan, "Türkçe'ye çevrildiği zaman ülkemdeki gençler de okuduğu zaman benim için ayrı bir anlam kazanacak. Belki bir tane çocuğa ilham kaynağı olursam. Bir tane genç arkadaşımıza fayda sağlayabilirse bu kitap bence amacına ulaşmış olur" dedi.

"Daha iyisini yapmak için motivasyonum arttı"

Yıldız futbolcu, "Herkesin çok hoşuna gitti. Çok gurur duyduk. İnsan gururlanıyor. Ama tabii ki daha iyisini yapmak için artı bir motivasyon oluyor. Demek ki bazı şeyleri yapabiliyoruz. Bu özel bir duygu. İspanya'da bir Türk'in kitabının yazılması bana özel hissettirmiyor desem yalan olur. Ailem çok mutlu oldu. Arkadaşlarım çok mutlu oldu. Gurur, mutluluk, özel olma hissi... bunlar çok önemli ama, benim için en önemli olan şey, bu kitabın genç arkadaşlara örnek olabilecek, onları heveslendirebilecek, ilham kaynağı olabilecek bir bir şey olması, spora yaklaştırabilecek olmasıdır. Beni seven küçük kardeşlerim bu kitapları okusunlar. Sadece benim kitabımı değil, kitap okusunlar. Belki bu kitap da onlara ilham kaynağı olur" şeklinde konuştu.

"Ben bireysel başarının değil, takım başarısının peşindeyim"

Atletico Madrid'teki başarısının sırrının sorulması üzerine Arda, "Ben her zaman takım için çalışıyorum. Biz çok iyi bir takımız. Hiç bir zaman bireysel düşünmüyoruz. Arda da gülümsemesiyle, çalışmasıyla, saha içi ve dışındaki enerjisiyle takımına bir şeyler katabiliyorsa ne mutlu bana" dedi.

"Nereye gidersem gideyim Galatasaray patentini gururla taşıyacağım"

Arda, Galatasaray'ın hayatının her evresinde var olduğunu belirterek, "Ben Galatasaray patentli bir oyuncuyum oradan yetiştim. Hayatımda nereye gidersem gideyim gururla taşıyacağım, onurla taşıyacağım bir unvan benim için Galatasaraylılık. Kitabın içerisinde de olması çok normal. Galatasaray'ı tanıtması da çok önemli.

Ben ülkemi, yetiştiğim kulübü burada en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Atletico Madrid Kulübü yöneticileri ve herkese bana bu imkânları sağladıkları için, beni burada özel rahat hissettirdikleri için çok teşekkür ederim. Sana, yazar Juan ve yayıncı Al Poste'ye çok teşekkür ederim. Umarım kitap amacına ulaşır. Bana hayatım boyuncu unutamayacağım çok önemli bir anıya imza atmış oldu Umarım kitap amacına ulaşır, sevgiyle, kardeşlikle" ifadelerini kullandı.