İtayan hoca gelecek adına umutlu konuşurken, Galatasaray'daki hedeflerinden de bahsetti. 

Eurosport kanalında Eurogoals programındaki açıklamalar şu şekilde;

İtalyan hoca öncelikle Türk futbolu ile İtalya futbolunu birbirine benzeterek taraftar-takım ilişkisine dikkat çekti ve ''Aslında İtalya gibi. Seyirciler ve takımlar çok yakın, çok tutkulu. Bizim takım için de önemli bir şey'' dedi.

''KENDİME VE OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM''

Mancini, sezon ortasında gelmenin zorluğuna rağmen Galatasaray'da iyi hissettiğini ve iyi işler yapacaklarını, ''Burada çok iyiyim, burada çok iyi çalışıyorum. Tabi yeni bir işi sezon ortasında aldığınızda kolay değildir ama ben gayet iyi hissediyorum. Yaklaşık 35-40 gündür çalışıyorum. Söylediğim gibi sezonun bu bölümünde iş almak kolay değildir. Anlamanız gereken bir lig var. Ama ben kendime ve oyuncularıma güveniyorum. İyi ve güzel işler yapacağız. Biraz zamana ihtiyacımız var'' ifadeleriyle dile getirdi.

''ŞUBAT'I GÖRÜRSEK HER ŞEY FARKLI OLUR''

Şampiyonlar Ligi'nin farklı bir ortam olduğunu belirten Mancini, Şubat ayını görmeleri durumunda her şeyin çok farklı olabileceğini ''Şampiyonlar Ligi farklı bir yer. En iyilerin olduğu yer. En iyi takımlara karşı oynuyoruz. Onları yenmek kolay değil. Tabi biraz şanslı olmamız lazım. Şubat ayına giderseniz bir şeyler değişebilir. Bu arada yeni oyuncular katabilirsiniz takıma. Hava bulmak için ilk birkaç maç çok önemli. Ondan sonra her şey olabilir'' sözleriyle dile getirdi.

''6-1'LİK YENİLGİDEN SONRA...''

Galatasaray'ın Juventus maçını final olarak değerlendiren İtalyan hoca, o dönem Fatih Terim'in başında olduğu 6-1'lik yenilgi ile başladıktan sonra motivasyonun zor olduğunu ancak her şeyi yaparak turu geçeceklerini ''Bu bizim için final olacak. Sezonun en önemli maçı. Atmosfer eminim çok iyi olacak. Futbol gariptir, her şey olabilir bir maç içerisinde. Juventus'a karşı evimizde oynuyoruz, bu çok önemli. Ama bizim takımımızda 6-1'lik bir mağlubiyetten sonra başladım ben göreve. Oradan sonra motive etmek kolay değil. Ve son maçımız, her şeyi yaşayacağız. Umudumuz canlı, umarım kazanacağız ve Şampiyonlar Ligi'nde ilerlemeyi başaracağız'' sözleriyle ifade etti.