Socrates Dergisi'ne röportaj veren Galatasaray'ın efsanesi Hagi, “eğer 2002 Dünya Kupası'nda ben Türkiye forması giyseydim o takımı dünya şampiyonu yapardım” dedi.
 

Gheorghe Hagi'den Galatasaray açıklamaları


Hagi, “Türkiye, birlikte oynadığınız futbolcularla dünya üçüncüsü oldu. Türk futbolunun o dönemki yükselişinde sizce ne kadar payınız var?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Benim katkım ne olmuştur, bilmiyorum. Ama politik cevap vermek yerine direkt ve net olarak şunu söyleyebilirim; Türkiye Milli Takımı'nda ben eksiktim. Ben olsaydım Türkiye üçüncü değil, dünya şampiyonu olurdu. Çünkü ben buyum; üçüncülükle birincilik arasındaki farkı yaratan oyuncu…"

'AVRUPA'NIN EN İYİSİYDİM'

2000 senesi için çarpıcı Galatasaray'la UEFA Kupası'nı kazandığım yıl, Ballon d'Or kazanabilirdim diye düşünüyorum. Ama bana bir sürü sarı kart verdiler ki kazanamayayım! 

Gerorhe Hagi,  Galatasaray'da UEFA Kupası'nı kazandığımda Avrupa'nın en iyi futbolcusuydum ama bana Ballon d'Or'u kazandırmamak için çok sarı kart verdiler dedi.

'EN İYİSİ OLMAYAYIM DİYE CEZALANDIRDILAR' 

Hagi, “Popescu sizin için "İspanyol ya da Fransız olsa belki de tarihin en iyisi kabul edilecekti" demişti. Katılır mısınız?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Bu unvanı oğluma bırakıyorum. O da bir şeyler yapsın. Benden daha fazlasını yapmasını bekliyorum. O seviyeye çok yakındım. Kazanabileceğim her şeyi kazanmaya çalıştım. Ben de bir dünya şampiyonluğum olsun isterdim ama olmadı. Galatasaray'la UEFA Kupası'nı kazandığım yıl, Ballon d'Or kazanabilirdim diye düşünüyorum. Ama bana bir sürü sarı kart verdiler ki kazanamayayım! “

'35 YAŞINDA AVRUPA'NIN EN İYİSİYDİM'

“35 yaşında olmama rağmen Avrupa'nın en iyisiydim o zaman. Hem Avrupa'da, hem ligde, hem de milli takımda çok iyi bir durumdaydım. Herhâlde o yüzden böyle söylemiştir. Sonuçta Rumen doğdum. En iyisi olmak için, o birinci seviyeye gelmek için, mutlaka takımın da bir başarı kazanması gerekiyor. Johan Cruyff'a göre, ben de dünyanın en iyi 10 numaralarından biriyim ve 'en iyiler' listelerinde yer almak benim için mutluluk verici. Ama yine tekrarlıyorum; umarım oğlum, benden daha büyük olur.””